Το ότι ζούμε στην Ελλάδα, όπου βασιλεύουν ο στ@ρχιδισμός, η βρομιά και η μηδενική συνείδηση για ό,τι δεν είναι ιδιοκτησίας μας, το έχουμε εμπεδώσει.

Κανείς δεν περιμένει να ζήσει όπως ο Ιάπωνας και ο Αυστριακός κι αυτό δυστυχώς το έχουμε αποδεχθεί όλοι κι είναι η μεγαλύτερή μας ήττα. Υπό αυτή την έννοια, θα ήταν αδύνατον να συντηρήσουμε καθαρό έναν χώρο ακόμα και αν πρόκειται για πάρκο για παιδιά.

Μέχρι εδώ, η βλακεία μάς κερδίζει 1-0. Εκεί που θριαμβεύει και φτάνει σε επίπεδο να απορείς (και να εξοργίζεσαι) είναι με αυτό που συνάντησαν την Κυριακή όσοι πέρασαν το πρωινό τους στο Ζούμπερι, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Πηγαίνοντας κάποιος να καθίσει στην εξέδρα, έβλεπε πλαστικά καπάκια από καφέδες, παρατημένα χάρτινα ποτήρια και δεκάδες πεταμένες γόπες. Κι επειδή το έχουμε εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη «στους πιτσιρικάδες που πάνε και αράζουν εκεί το βράδυ», δεν ήταν από αυτούς, γιατί κάποιες γόπες είχαν κραγιόν και κάποιες άλλες ήταν από IQOS. Ήταν πεταμένες από γονείς που πήγαν τα παιδιά τους στο πάρκο να παίξουν.

Το να πετάξεις όπου βρεις τα σκουπίδια σου σε δημόσιο χώρο σε καθιστά απολίτιστο. Το να ρίξεις τις γόπες σου εκεί που παίζουν παιδάκια 2 και 3 ετών, σε καθιστά εγκεφαλικά νεκρό.

Προηγούμενο άρθροΡώσος μετέτρεψε Boeing 737 σε μια εκπληκτική πολυτελή βίλα (vid)
Επόμενο άρθροΤο απαγορευμένο σάλτο μορτάλε που άλλαξε για πάντα την ιστορία της γυμναστικής (vids)