Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν χρειάζεται να περιτριγυρίζονται διαρκώς από άλλους, απολαμβάνουν την παρέα του εαυτού τους και τους αρέσει να κάνουν πράγματα μόνοι τους.

Γνωρίζουν τη σημασία του να μένεις μόνος με τις σκέψεις σου, να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες σου και να προσπαθείς να βελτιώνεις τον εαυτό σου μέσα από την προσωπική αναζήτηση.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να περάσουν και μόνοι τους καλά, ίσως ανήκουν σε ένα από τα παρακάτω ζώδια.

Καρκίνος

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται οι Καρκίνοι όταν μένουν μόνοι δεν νιώθουν άβολα ή άσχημα. Τους αρέσει το σπίτι τους και υπάρχουν στιγμές που ο έξω κόσμος μοιάζει με βάρος. Παράλληλα, επειδή αγαπούν πολύ τους ανθρώπους ένα ενδεχόμενο απογοήτευσης ή συμπεριφοράς που θα τους πληγώσει τους κάνει να «μένουν» πιο εύκολα κλεισμένοι στο καβούκι τους. Τους αρέσει πολύ να διασκεδάζουν και μπορεί να βγαίνουν πολύ συχνά, αλλά δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι και να πάρουν τον χρόνο τους όταν χρειαστεί.

Παρθένος

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου κουράζονται πολύ εύκολα από τις πολλές συναναστροφές με τους ανθρώπους. Απολαμβάνουν τη μοναξιά τους και τους αρέσει να χάνονται στις προσωπικές τους σκέψεις. Δεδομένου ότι τείνουν να είναι ντροπαλοί και επιφυλακτικοί, εάν δεν αισθάνονται άνετα σε μια κοινωνική κατάσταση, θα προτιμήσουν να μείνουν μόνοι στο σπίτι. Μόνο αν μια εκδήλωση ή κατάσταση ωφελεί το συμφέρον τους θα πιέσουν τον εαυτό τους να την παρακολουθήσουν. Προσπαθούν πάντα να γίνουν καλύτεροι, γι’ αυτό και εκμεταλλεύονται καταστάσεις ή τον χρόνο που περνούν με τον εαυτό τους.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός προτιμά να βυθίζεται στις σκέψεις του, αν και του αρέσει να έχει γύρω του κόσμο. Απολαμβάνουν να ακούν τις σκέψεις τους, χωρίς περισπασμούς. Μάλιστα, όταν βάλουν έναν στόχο ή αποκτήσουν εμμονή με ένα πρόσωπο ή project τότε κλείνονται στον εαυτό τους, σχεδιάζουν και συγκεντρώνονται πολύ σε αυτό. Έτσι τείνουν να μην αναζητούν τη συντροφιά άλλων ανθρώπων, ειδικά στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως μπορεί να είναι εξαιρετικά κοινωνικός το ένα λεπτό και το επόμενο, απόλυτα χαρούμενος που είναι μόνος και κάνει τα δικά του. Υπάρχουν στιγμές που ένας Αιγόκερως προτιμά τη μοναξιά και επιδιώκει την ελάχιστη, δυνατή, κοινωνική αλληλεπίδραση και είναι δύσκολο να καταλάβουμε πότε ακριβώς αυτό συμβαίνει και πότε προτιμά να κάνει παρέα με φίλους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην καριέρα τους και βρίσκουν κάθε τι άλλο ανώφελο. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Αιγόκεροι ξέρουν πώς να περνούν καλά και μόνοι τους.

Ιχθύες

Το ζώδιο με τη μεγαλύτερη φαντασία σίγουρα λατρεύει να μένει μόνο. Το day dreaming είναι το χόμπι τους, γι’ αυτό και μπορεί ορισμένοι να τους χαρακτηρίζουν μέχρι και τεμπέληδες. Ωστόσο, απολαμβάνουν να ασχολούνται με τα δικά τους πράγματα και να υποχωρούν στον κόσμο της φαντασίας τους. Από την άλλη, υπάρχουν στιγμές που χρειάζονται απεγνωσμένα κάποια κοινωνική επαφή, αλλά μόλις ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, μπορούν να περάσουν πολύ χρόνο μόνοι τους.

ΠΗΓΗmarieclaire.gr
Προηγούμενο άρθροΣημαντική εξέλιξη για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό – Το Ταμείο Συνοχής ακύρωσε τη χρηματοδότηση κατασκευής του
Επόμενο άρθροΓονείς τύλιξαν για… πλάκα τον γιο τους με μεμβράνη και τους τον πήρε η Πρόνοια (vid)