Γράφει η Μάρα Σαμαρτζή

Πρόσφατα, πολλοί από τους φίλους μου, μου ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να μου πάρουν χριστουγεννιάτικο δώρο λόγω του τέλους του κόσμου. Επειδή λοιπόν έχω απηυδήσει ακούγοντας όλες αυτές τις κομπογιαννίτικες θεωρίες, και προπάντων επειδή είμαι άνθρωπος που δεν χάνει ευκαιρία να λάβει δώρα, αποφάσισα να κάνω μια εκτεταμένη έρευνα στο ίντερνετ και να σας αποδείξω μια και καλή πως ο κόσμος δεν θα λάβει τέλος στις 21 του μηνός. Γενικά, είστε καταδικασμένοι να ζείτε για πολλά χρόνια ακόμα σε έναν πλανήτη μαζί μου.

ΘΕΩΡΙΑ Νο.1: ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ!

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε τη θεωρία που λέει πως οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του κόσμου, το οποίο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.
Πρώτον, το ότι μια αρχαία φυλή, η οποία ήταν συνεχώς υπό την επήρεια παραισθησιογόνων, αποφάσισε να σκαλίσει σε έναν ογκόλιθο μερικές ημερομηνίες δεν σημαίνει τίποτα!
Δεύτερον, αν δεν σαν έπεισα έχω την υποστήριξη του Άντονι Αβένι, αρχαιολόγο/ αστρονόμο και ειδήμων στα θέματα των Μάγια, ο οποίος λέει πως οι Μάγια ποτέ δεν προέβλεψαν το τέλος του κόσμου, απλά είχαν το δικό τους είδος ημερολογίου, το οποίο στις 21 Δεκεμβρίου τελειώνει και ξεκινάει καινούργιο.
Πως έχουμε εμείς την χιλιετία τώρα; Ε, ένα τέτοιο πράγμα!

ΘΕΩΡΙΑ Νο.2: ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!

Μια άλλη θεωρία που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις είναι αυτή που λέει πως δυο πλανήτες, ο Κρόνος και ο Δίας, θα ευθυγραμμιστούν, προκαλώντας μεγάλες ανωμαλίες στον πλανήτη Ήλιο με αποτέλεσμα να σβήσει ο Ήλιος και να τερματίσει η ζωή στη γη.
Λυπάμαι που σας το λέω αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί. Γιατί; Επειδή αν θυμάστε από την γεωμετρία, μια γραμμή ορίζεται πάντα από δύο σημεία άρα οποιοιδήποτε πλανήτες είναι πάντα ευθυγραμμισμένοι.
Κρίμα, ήταν ενδιαφέρουσα θεωρία. Για τους ευκολόπιστους. Και αυτούς που δεν πάτησαν ποτέ σε μάθημα γεωμετρίας!

ΘΕΩΡΙΑ Νο.3: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ!

Αυτή η θεωρία είναι ικανή να υπάρξει μόνο σε σενάριο ταινίας! Ισχυρίζεται πως θα γίνουν τόσες αλλαγές στη βαρύτητα της γης, που θα δημιουργηθούν τεράστιοι, αλλεπάλληλοι σεισμοί οι οποίοι θα καταστρέψουν όλη την ανθρωπότητα. Μην γελάτε! Υπάρχουν κάποιοι που τα πιστεύουν αυτά!
Αυτό το σενάριο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί αληθές (ενώ τα αλλά…) διότι ο βασικός πόλος βαρύτητας της γης είναι το φεγγάρι, όντας πιο κοντά στη γη από κάθε άλλο πλανήτη, και το καημένο το φεγγάρι δεν έχει δείξει κανένα σημάδι πως πρόκειται να μας ταρακουνήσει. Δεν το έχει κάνει ποτέ και δεν πρόκειται!

ΘΕΩΡΙΑ No. 4: ΜΠΟΥΜ!

Η συγκεκριμένη είναι η αγαπημένη μου! Με βάση αυτή τη θεωρία, σε μερικές μέρες, ένας αστεροειδής, τεραστίων διαστάσεων, θα πέσει πάνω στη γη και πάπαλα!
Δεν έχω ιδέα ποιός σκαρφίστηκε αυτή τη θεωρία αλλά είναι τόσο χαζή που κάνει τους κροτάφους μου να πονάνε!
Μικροί και μεσαίοι αστεροειδείς «πέφτουν» στην γη συνεχώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έστω πως υπάρχει ένας τεράστιος αστεροειδής και ταξιδεύει κατευθείαν προς τη γη, δεν θα τον είχαμε δει; Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ορατό με το γυμνό μάτι και θα το βλέπαμε μήνες πριν πλησιάσει αρκετά τη γη.
Άκυρη και αυτή η θεωρία!

ΘΕΩΡΙΑ Νο.5: ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ!

Αυτή η θεωρία θυμίζει πολύ την προηγούμενη απλά είναι πιο γελοία. Έτσι, για να έχουμε κάτι να γράφουμε και εμείς οι αρθρογράφοι!
Η θεωρία του πλανήτη Χ υποστηρίζει πως υπάρχει ένας πλανήτης, άγνωστος μέχρι τώρα στην ανθρωπότητα (!), που ταξιδεύει προς τη γη, με μοναδική αποστολή να πέσει πάνω μας. Κρητική βεντέτα, όχι αστεία! Αυτόν τον πλανήτη δεν τον έχει δει ποτέ κανείς, άρα θα πρέπει να τον δεχτούμε σαν αξίωμα; Όχι. Αυτός ο πλανήτης υπάρχει μόνο στη σφαίρα φαντασίας μερικών και όχι στην πραγματικότητα. Όπως είπα και στην προηγούμενη θεωρία, εάν υπήρχε και ερχόταν καταπάνω μας θα τον βλέπαμε εδώ και χρόνια να πλησιάζει.

ΘΕΩΡΙΑ Νο.6: ΚΑΗΚΑΜΕ!

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε το ηφαίστειο Γέλοουστοουν στην Αμερική. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως κυκλοφορεί μια φήμη πως αυτό το ηφαίστειο, μέσα στις επόμενες μέρες, θα αποφασίσει να κάνει μια έκρηξη, η οποία δεν θα είναι απλή έκρηξη αλλά «σούπερ» έκρηξη και όλο το μάγμα θα βγει στην επιφάνεια σκοτώνοντας τον πληθυσμό της Αμερικής και μέσα σε δευτερόλεπτα θα έχει ανοίξει η γη στα δύο. Μακάρι να μπορούσατε να δείτε την έκφραση μου τώρα! Θα προτείνω στον εκδότη να μου φτιάξει μια εκπομπή για να μπορείτε να βλέπετε και τις εκφράσεις μου όσο διηγούμαι αυτές τις θεωρίες!
Αν αυτή η θεωρία σας φαίνεται πιθανή, έχω να σας πω πως πραγματικοί επιστήμονες έχουν αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον (για να μην πουν ποτέ!). Όντως υπάρχουν κάποιες μικρές σεισμικές δονήσεις λόγω της λάβας και όντως στο παρελθόν έχει γίνει έκρηξη, ας μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι ενεργό, αλλά δεν υπάρχει καμία, μα καμία ένδειξη πως ξαφνικά θα γίνει μια «σούπερ» έκρηξη.

ΘΕΩΡΙΑ Νο7: ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ!

Αυτή είναι ίσως η μόνη θεωρία που έχει μια υπόσταση. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη!
Αυτή η θεωρία λέει πως ο μαγνητικός πόλος της γης αντιστρέφεται, το οποίο, ετοιμαστείτε, ΙΣΧΥΕΙ! Ναι, ισχύει. Παρ’ όλα αυτά για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε χιλιάδες χρόνια και εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή του.

Προηγούμενο άρθροΜόδα για τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθροΜια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας