Από γάμους και βαπτίσεις, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, έχουμε χορτάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά αν καθίσει κάποιος και σκεφτεί πόσοι και πόσες τού χαράχθηκαν στο μυαλό, το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευθεί. Λίγο η κοινοτυπία, λίγο η έλλειψη φαντασίας, λίγο η οικονομική συγκυρία, οι περισσότερες εκδηλώσεις ακολουθούν την πεπατημένη και φυσικά η πεπατημένη ποτέ δεν συγκινεί όσο το απρόβλεπτο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Πολλοί είναι αυτοί που παρότι δεν έχουν οικονομική άνεση, βρίσκουν τρόπο να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, στους εαυτούς τους (αν πρόκειται για γάμο), στα παιδιά τους (αν πρόκειται για βάπτιση) και βέβαια στους καλεσμένους.

Οι αντισυμβατικές τελετές, σε απόμερα εκκλησάκια μοιάζουν ως μια από τις καλύτερες επιλογές ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Άλλωστε η απλότητα, όταν συνδυάζεται με γούστο και όμορφο τοπίο, ποτέ δεν κουράζει.

Η Marathon Press αναζήτησε και ανακάλυψε τα πιο όμορφα και γραφικά εκκλησάκια που υπάρχουν από το Γραμματικό και το Σέσι μέχρι την Καλλιτεχνούπολη… Μέρη ιδανικά για όσους επιθυμούν να δώσουν μια νότα διαφορετικότητας σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν σκοπεύετε να περάσετε το κατώφλι της εκκλησίας, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε αυτά τα μέρη που αποτελούν ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή με την οικογένειά σας.

Τα 15 πιο όμορφα εκκλησάκια της Ανατολικής Αττικής: