Ολοκληρώνεται και η παρα­χώρηση από τον Δήμο του δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δήμου Μαραθώνος και ΕΥΔΑΠ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τριετίας, με σκοπό την υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ των Δημοτικών ενοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού, καθώς και την παρα­χώρηση συνολικά του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μαραθώνος στην Εταιρία, και σύντομα προβλέπεται να υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Στα πλαίσια των συγκεκριμένων συζητήσεων, πρόσφατη ήταν η συνάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιου Τσίρκα και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, κ. Γιώργου Μπαϊρακτάρη με τα στελέχη της Εταιρίας κα Ευτυ­χία Νεστορίδη, Διευθύντρια Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, τους κκ. Παναγιώτη Νικήτα και Νίκο Νανούρη, Διευθυντή και αναπληρωτή Διευθυντή αντίστοιχα, Ανάπτυξης Σχέσεων με τους ΟΤΑ και τον κ. Μιχάλη Γιατράκη Προϊστάμενο της Υπηρεσίας νέων δραστηριοτήτων περιοχής Αττικής, κατά την οποία κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν τις τελικές συμβάσεις.   

Τα θέματα της υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ των Δημοτικών ενοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού καθώς και της παρα­χώρησης συνολικά του Δημοτικού δικτύου ύδρευσης στην Εταιρία έχουν προταχθεί από τον Δήμο Μαραθώνος ως πρώτες προτεραιότητες με βάση τους εξής σημαντικούς λόγους.

Η ύδρευσή του Βαρνάβα και του Γραμματικού από την ΕΥΔΑΠ αποτελεί εδώ και χρόνια ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και Συλλόγων των πρώην Κοινοτήτων, αφού στις περιοχές αυτές υπάρχει ακόμα το χρόνιο πρό­βλημα της ύδρευσής τους από γεωτρήσεις.   

Στο τελικό στάδιο η παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ

Προχωρούν ταχύτατα οι συζητήσεις για την παρα­χώρηση του δικτύου ύδρευσης από τον Δήμο στην ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για μια προσπάθεια με ιδιαίτερα ευεργετικές επιπτώσεις για την πόλη και τους κατοίκους αφού έτσι οι καταναλωτές θα έχουν ένα αρκετά φθηνότερο τιμολόγιο από αυτό που υπάρχει σήμερα, ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες καταναλώσεις, με σημαντική οικονομία στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Παράλληλα η ΕΥΔΑΠ με την τεχνογνωσία και τα κεφάλαια που διαθέτει είναι σε θέση να αποδίδει πολύ καλύτερα στη συντήρηση του πεπαλαιωμένου δικτύου μας καθώς και να επενδύει σε εκτεταμένες αντικαταστάσεις και επεκτάσεις του.

Ήδη τα προσχέδια των συμβάσεων έχουν αποσταλεί στον Δήμο, την επεξεργασία των οποίων ο Δήμαρχος έχει αναθέσει στον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Λάσκο και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κ. Γιώργο Μπαϊρακτάρη, ο οποίος σημειωτέον κατέχει και σημαντική θέση στην ΕΥΔΑΠ. Μέχρι τον Μάιο προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και το θέμα να έχει προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση. 

Προηγούμενο άρθροΚΗΠΟ-ΞΕ-ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις στον Οργανισμό Αθήνας