Με αφορμή την Ημέρα της γυναίκας ήθελα να κάνουμε μερικές σκέψεις για της προκλήσεις που έχει μια μοντέρνα γυναίκα στην σημερινή κοινωνία που καλείτε να εκτελέσει ταυτόχρονα πολλαπλούς ρόλους, χωρίς να της αναγνωρίζετε ιδιαίτερα. Έχοντας αυτό κατά νου βρήκα μια γυναίκα που είναι όλες οι παραπάνω λέξεις αλλά και πολύ περισσότερα. Την Αντιγόνη Τσιπλακιδη. Μια σύζυγος ,μητέρα, εργαζόμενη αλλά και καλλιτέχνης που ΔΕΝ έχει αφήσει τον χρόνο και τις υποχρεώσεις να περιορίσουν το όραμα και όνειρο της. Μια γυναίκα που για άλλη μια φορά ανέδειξε τις καλλιτεχνικές και φωνητικές της ικανότητες σε πρόσφατη εκπομπή στην τηλεόραση και ζει στην περιοχή μας. Η Αντιγόνη είναι μια ελληνίδα που μεγάλωσε στην Γερμανία και μετά από πολλά χρόνια, αφού σπούδασε οδοντιατρική,  επέτρεψε στην πατρίδα της με όνειρο να μπορεί να προσφέρει της υπηρεσίες της και την τέχνη της στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκε Έλληνα Μουσικό και μαζί έκαναν μια κόρη που είναι σήμερα 4 χρονών. Η Αντιγόνη έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με καλλιτεχνικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πρόσφατα άνοιξε ένα οδοντιατρείο στην Νέα Μάκρη. Χωρίς να αφήσει ποτέ την οικογένεια της και την δουλειά της παράλληλα ακολουθουσε τον δρόμο της μουσικής και πριν λίγο καιρό αποφάσισε πάλι να εκτεθεί στο κοινό τραγουδώντας και έτσι χαρίζοντας μας μια νέα πνοή για την σημασία του χρόνου και της τέχνης. «Οι πιο πολλοί σοφοί λένε το ίδιο: εάν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το πραγματοποιήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά δεν τολμούμε να ονειρευτούμε και δεν καταστρώνουμε πλάνο για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε» μου εξηγεί η Αντιγόνη στη συνάντηση που είχαμε. «Μου αρέσει να μαθαίνω, να καλυτερεύω, να πρωτοπορώ, να βοηθάω και τους άλλου σε αυτό. Θα έλεγα ότι είμαι ιδεαλίστρια με την καλή έννοια. Σίγουρα το να συνδυάζεις πολλές ενασχολήσεις θέλει καλό προγραμματισμό, θέληση και κατανόηση από τους γύρω. Το κάθε ένα από αυτά γεμίζει μια άλλη πλευρά μου και όλα μαζί την ψυχή μου. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου κάνοντας μόνο ένα από αυτά, αλλά και εάν θα ήταν έτσι, πάλι θα προσπαθούσα να εξερευνήσω και να καλυτερέψω αυτό που κάνω σε όλες του τις πηχες.» Η Αντιγόνη έχει μια ενέργεια που εμπνέει τον καθένα που την γνωρίζει και την φωνή της μπορεί κανείς να την παρομοιάσει με ένα καταρράκτη που μπορεί μονάχα να πέφτει ελεύθερα!

Ερώτηση: – Η συμμετοχή σου στο The Voice ήρθε σαν έκπληξη για όλους μας μετά από τόσα χρόνια, τι είναι αυτό που σε έκανε να μπεις πάλι στο παιχνίδι της μουσικής ερμηνείας? «Όταν γεννήθηκε η κόρη μου δεν μπορούσα να δουλεύω βράδυ γενικός άλλαξαν οι προτεραιότητες μου όπως είναι φυσικό, αλλά μετά από 4 χρόνια κατάλαβα ότι η μουσική ερμηνεία/το τραγούδι είναι απλά ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν μπορώ πια να αγνοώ, γι΄αυτο και αποφάσισα να συμμετέχω στην εκπομπή, θυμάμαι  στο Βερολίνο όταν ο κόσμος χόρευε με δικά μας τραγούδια ασταμάτητα στις συναυλίες. Το να γράφεις κάτι και ο κόσμος να το αγαπήσει είναι το πιο ωραίο συναίσθημα για έναν καλλιτέχνη.  Στο  The voice blind auditions   ένοιωσα εντελώς ο εαυτός μου  εισέπραξα και πάλι αυτό το γνώριμο ζεστό συναίσθημα όπως τότε στο Βερολίνο»

Ερώτηση -Ξέρω ότι ετοιμάζεις κάποια δικά σου κομμάτια που σε λίγο καιρό  θα δημοσιοποιηθούν …θέλεις να μας πεις κάτι για αυτό? «Το περίμενα πάρα πολύ και χαίρομαι που  θα έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπώ και μ΄αρεσει, θέλω τα τραγούδια μου να έχουν νόημα και ψυχή, και αυτό σκοπεύω να δώσω στο κόσμο, ένα κομμάτι από εμένα.»  Εύχομαι στην Αντιγόνη αλλά και σε όλες της μάνες, εργαζόμενες  να μην πιστέψουν ποτέ ότι είναι αργά… τα όνειρα μας είναι αυτά που μας δίνουν ζωή… και να… που καμιά φορά βγαίνουν αληθινά …λέξεις για σκέψεις …έννοιες… εικόνες…

Προηγούμενο άρθροΚΗΠΟ – ΞΕ – ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΑΡΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΤο Κοινωνικό Συσσίτιο ευχαριστεί!