Ο περσινός ποδηλατικός αγώνας, ο δεύτερος κατά σειρά που διοργανώθηκε στην περιοχή μας, είχε μια ιδιαιτερότητα. Διεξήχθη σε πολύ βαρύ κλίμα και υπό την ονομασία «2ος Ποδηλατικός Γύρος – Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος» και ήταν αφιερωμένος στα τρία αδικοχαμένα μέλη της οικογένειας Φύτρου που βρήκαν τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Ήταν δεδομένο ότι θα γίνει θεσμός και πλέον ο ποδηλατικός γύρος θα έχει αυτή την ονομασία και θα διεξάγεται κάθε χρόνο με ξεκάθαρο στόχο να μεγαλώνει και να εξελίσσεται.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος» και υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν τον «3ο Ποδηλατικό Γύρο – Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος» στις 5 Απριλίου με την ελπίδα να συγκεντρώσει πολύ περισσότερες από τις περσινές συμμετοχές και βέβαια πολύ περισσότερους από τους περσινούς εθελοντές, ώστε η επιτυχία της διοργάνωσης να είναι εξασφαλισμένη.

Όπως δηλώνει στη MP ο πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, Μανώλης Γεωργάτος, «πρόκειται για έναν αγώνα μνήμης για τους τρεις συμπολίτες μας που χάθηκαν άδικα. Έχει χαρακτήρα πολύ συμβολικό και στόχος μας είναι να υπάρχει συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας κι όχι μόνο, για να γίνει θεσμός και να μείνει ζωντανός μέσα στον χρόνο. Σαν ΚΕΔΜΑ θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στεφθεί από επιτυχία και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποδηλάτου».

Οι τρεις κατηγορίες

• Παίδων, 7 έως 12 ετών
• Εφήβων, 13 έως 16 ετών
• Ενηλίκων, 17 ετών κι άνω

Η διαδρομή Παίδων «Ανδρέας Φύτρος» θα είναι του 1 χλμ., η διαδρομή Εφήβων «Εβίτα Φύτρου» των 2,7 χλμ. και η διαδρομή Ενηλίκων «Γρηγόρης Φύτρος» των 21,5 χλμ. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για όλα τα παιδιά από 7 έως 16 ετών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεσή τους (όσοι επιθυμούν μπορούν να τα συνοδεύσουν).

Δήλωση συμμετοχών

Σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με κατάθεση της έντυπης δήλωσης στη Διεύθυνση Αθλητισμού της ΚΕΔΜΑ (1ος όροφος, κτ. Διοίκησης ΚΕΔΜΑ, Λ. Μαραθώνος 196) ή με αποστολή της μέσω email στη διεύθυνση kedma@marathon.gr

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι:

• Ισχύουν οι Κανονισμοί της ΕΟΠ, και ειδικότερα οι κανονισμοί της Ποδηλασίας Δρόμου.
• Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμα και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα), με το ποδήλατό σας και τον εξοπλισμό του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
• Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. (ιδιαίτερα η τήρηση της διπλής διαχωριστικής γραμμής).
• Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές και μοτοσυκλέτες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
• Τους ποδηλάτες θα ακολουθεί ασθενοφόρο όχημα και ιατρός.
• Εκπρόθεσμος χρόνος δυόμισι (2:30) ώρες από την έναρξη του αγώνα. Μετά το πέρασμα του εκπροθέσμου χρόνου οι ποδηλάτες διανύουν τη διαδρομή με δική τους ευθύνη.