Ξανά μαζί! Μετά από ακόμη ένα lockdown, η ζωή σιγά σιγά επιστρέφει σε μια κάποια κανονικότητα. Και μαζί με την κανονικότητα επιστρέφει και η μηνιαία έκδοση της MP!

Γινόταν διαφορετικά;

Η άρση των περιορισμών ξεκίνησε σταδιακά και τα χαμόγελα δεν κρύβονται, παρά τη χρήση της μάσκας. Αλλά και η αισιοδοξία, γιατί με το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών σε νεαρές ηλικίες ήρθαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα ραντεβού, παραδείγματος χάριν, στο δικό μας Κέντρο Υγείας στη Ραφήνα πολλαπλασιάστηκαν κατευθείαν κι αυτό δείχνει την ωριμότητα της νέας γενιάς. Το εμβόλιο φαίνεται να αποτελεί το ασφαλέστερο διαβατήριο για να περάσουμε χωρίς επιστροφή στην κανονικότητα και να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα κορονοϊού, που κάποιοι προφητεύουν με το πέρας του καλοκαιριού. Όλοι βλέπουμε πιο καθαρά ότι ένα νέο lockdown θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις -αυτή τη φορά και μακροπρόθεσμες- στην οικονομία της χώρας και στην ποιότητα της ζωής μας. Όλο και περισσότεροι, ολοένα και περισσότερο, καταλαβαίνουμε πια ότι κάτι τέτοιο δε θα είναι εύκολο να το αντέξουμε…

Το καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά και αισιόδοξα και δεν επιτρέπονται παρά ελάχιστα λάθη και παραλείψεις. Και το αναφέρω αυτό, καθώς πολλοί ενοχλήθηκαν όταν διαβάζοντας τη λίστα με τις βραβευμένες ακτές για το 2021, έλειπε η Μπρεξίζα. Ο πρώην Δήμος Νέας Μάκρης ήταν από τους πρώτους Δήμους στην Αττική που έφερε στις παραλίες μας την ευρωπαϊκή διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας. Η αρχή έγινε το 2002 και για 13 συναπτά έτη η Γαλάζια Σημαία κυμάτιζε, πιστοποιώντας ένα παραλιακό μέτωπο υψηλών προδιαγραφών με πεντακάθαρά νερά. Δε θα σχολιάσω το κενό που παρουσιάστηκε στη Διοίκηση Ψηνάκη.

Ωστόσο, ακόμα κι εκείνοι επανόρθωσαν, με αποτέλεσμα η Γαλάζια Σημαία να επιστρέψει τα έτη 2018, 2019 και 2020. Φέτος, όμως, η ιστορία επαναλαμβάνεται… Και το χειρότερο είναι ότι δε χάθηκε η Γαλάζια Σημαία γιατί τα νερά μας δεν είναι πεντακάθαρα. Δε χάσαμε τη Γαλάζια Σημαία γιατί υποβαθμίστηκαν η αισθητική, οι υποδομές και η καθαριότητα στην παραλιακή μας ζώνη. Απλώς, δεν πήραμε τη Σημαία, γιατί κάποιοι το αμέλησαν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παραλείψεις…

Από την 1 Μαΐου κάναμε και μια νέα αρχή στο site μας, το μικρό αδερφάκι της εφημερίδας που σκοπεύουμε να μεγαλώσουμε… απότομα, για να μπορείτε να έχετε και καθημερινή ενημέρωση από το διαδίκτυο.

Μας απασχολούν και τοπικά νέα και ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, θα σας χαλαρώσουν και θα σας κάνουν να γελάσετε. Γιατί το ίντερνετ δεν είναι μόνο προβληματισμός και μαυρίλα. Το marathonpress.gr θα σας συντροφεύει πλέον καθημερινά κι είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσετε και αυτή την προσπάθεια.

Καλό καλοκαίρι!