Τα συμφεροντα της λογοκρισιας
Μάρα Σαμαρτζή

Οπως φαίνεται η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την στήλη μου λόγω λογοκρισίας και καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων γιαυτό και εγώ ως απάντηση θα μιλήσω για τα γεγονότα.

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Εκτός λειτουργίας βρέθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης για αρκετές ώρες την Παρασκευή 3/2 έπειτα από χτύπημα της ακτιβιστικής ομάδας “Anonymous”. Οι χάκερ εισέβαλλαν στην ιστοσελίδα και έγραψαν στην πρώτη σελίδα του site “ Η δικαιοσύνη έρχεται” και στη συνέχεια ανέβασαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο έλεγε: “ Πολιτικοί, ΜΜΕ, Αστυνομία και Τραπεζικοί της Ελλάδας. Το μήνυμα είναι για όλους σας. Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σασ παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας για να ικανοποιήσετε τους φίλους σας, χρησιμοποιόντας παρακρατικές ομάδες σαν προβοκάτορες σε ειρηνικές διαδηλώσεις… Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού και τώρα την μετατρέψατε σε παιχνιδότοπο για κερδοσκόπου ώστε να πειραματιστούν με το οικονομικό τους Ράιχ. Αρνηθήκατε συμφωνίες που θα σας έσωζαν με αραβικές χώρες, τη Ρωσία και την Κίνα… Αποτύχατε πλήρως να προστατέψετε τα συμφέροντα των πολιτών σας ενάντια σε μια τερατώδη οικονομία που είναι αέρας και δίνει πλούτο στους πλούσιους, αφήνοντας τον μεσοαστό και τον εργάτη φτωχότερο. Δώσατε τη χαριστική βολή στην οικονομία σας όταν δεχτήκατε και άλλο δάνειο παρά τη διαφωνία του λαού σας. Συγχαρητήρια. Τραβήξατε την προσοχή μας και τώρα είστε ο στόχος στον πόλεμο μας ενάντια στο σάπιο σύστημα σας. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε!”
Αναρωτιέστε τι προκάλεσε έτσι ξαφνικά αυτήν την αντίδραση? Μα φυσικά η απόφαση της Ελλάδας να υπογράψει την συνθήκη της ACTA, σε τελετή που έγινε στο υπουργείο εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ACTA.

Η ACTA είναι μία συνθήκη η οποία ξεκίνησε να συζητιέται, πίσω από κλειστές πόρτες και μακρύα από τα δημόσια αυτιά φυσικά, το 2007 μεταξύ Ιαπωνίας και Αμερικής. Οριστικοποιήθηκε το 2010 και επιβάλλει κοινά παγκόσμια στάνταρ επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη υπογράψει, δείχνοντας πως συμφωνούν με τα μέτρα, παρόλα αυτά δεν σημαίνει πως η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί καθώς πρέπει να περάσει πρώτα από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο, τον ερχόμενο Ιούνιο, και τότε θα εξαρτηθεί εάν η συνθήκη θα “περάσει”. Στα ελληνικά ACTA σημαίνει «σύμφωνο ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προιόντων» και δημιουργήθηκε έτσι ώστε να βοηθήσει ενάντια στην υποκλοπή προιόντων και ιδεών και να βοηθήσει στην υποκλοπή προιόντων (π.χ. «μαιμού» προιόντα). Παρόλα αυτά κανείς δεν κλέβει τίποτα γιατί οι πληροφορίες που διανέμονται στο ίντερνετ δεν έχουν αλλιωθεί, ούτε έχουνε κλαπεί από κάποιον.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΜΑΣ

Ένα απλό παράδειγμα μας παραθέτει η ομάδα “Anonymous”. Εάν εσείς πληρώσετε για μαθήματα μαγειρικής και την πρώτη μέρα γυρίσετε σπίτι σας και πείτε την συνταγή που μάθατε στην γυναίκα σας, αμέσως θεωρείστε εγκληματίας διότι δεν έχετε τα δικαιώματα της συνταγής. Βέβαια στο σπίτι σας κανείς δεν ξέρει πως μοιραστίκατε την συνταγή με κάποιον που δεν πλήρωσε για να την μάθει, το ίντερνετ όμως θα παρακολουθείται! Κανείς δεν θα μπορεί να ανεβάσει πληροφορίες για κανένα θέμα, δεν θα μπορεί να μοιραστεί με τους φίλους του κάποιο βίντεο, ούτε φωτογραφία. Ακόμα και το προσωπικό μας mail θα παρακολουθείται! Οι προστατευόμενες ιδέες δεν θα μπορούνε να επαναχρησιμοποιηθούν, να τελειοποιηθούν ή να αναπτυχθούν.
Επίσης θα υπάρχει λογοκρισία μέσω ίντερνετ σε βαθμό ώστε κάποιος δεν θα μπορεί να μοιραστεί τις ιδέες του περί πολιτικής ή οποιουδήποτε άλλου θέματος καθώς θα καταπατούνται δικαιώματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η συνθήκη αυτή είναι ουσιαστικά ένα παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι ισχύως. Με απλά λόγια είναι δικτατορία μέσω του ίντερνετ που θα απαγορεύει όχι μόνο τις παράνομες ενέργειες αλλά και την δωρεάν μόρφωση όπως και την ανταλλαγή ιδεών. Μια τέτοια συνθήκη, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, θα πρέπει να απαγορευτεί και συγκεκριμένα η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει υπογράψει εν άγνοια των πολιτών της. Είναι μια προπαγάνδα ενάντια στην ελεύθερη σκέψη και καταπατεί τα δικαιώματα του πολίτη.

Προηγούμενο άρθροΤο ταξίδι τη Φλόγας
Επόμενο άρθροΠΑΝΙΚΟΥΠΟΛΗ