Πρεμιέρα σήμερα για τα σχολεία σε όλη τη χώρα, με το «πρώτο κουδούνι» να συνοδεύεται με θερμομέτρηση, αντισηπτικά, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται από το πρωί στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής:

Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως στους μαθητές

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και σε όλες ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο σημερινό της μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως τονίζει η υπουργός Παιδείας σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, στόχος της φετινής χρονιάς είναι τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε για ακόμη μία φόρα ότι το μεγάλο όπλο αυτή τη χρονιά είναι το εμβόλιο, ενώ επισήμανε και τις αλλαγές στο περιέχομενο της εκπαίδευσης.

Ελεγχοι στα σχολικά λεωφορεία – Κίνηση στους δρόμους

Ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία πραγματοποιούν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Σε περισσότερα από 33 κεντρικά σημεία είχαν στηθεί μπλόκα και οι αστυνομικοί έκανα ελέγχους, εάν τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εντός των σχολικών λεωφορείων, καθώς επίσης και αν οι οδηγοί έχουν μαζί τους άδεια κυκλοφορίας, άδεια οδήγησης, ΚΤΕΟ και ταχογράφους. Μαζί με τα σχολεία επέστρεψε το πρωί και η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Σε αρκετά σημεία υπήρξε για αρκετή ώρα μποτιλιάρισμα…

 

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΦρίκη: Πατέρας ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε τον 10χρονο γιο του
Επόμενο άρθροGNTM: Παίκτρια μπήκε στο πλατό, έκανε… τρελό σπαγγάτο και «κέρδισε» τους κριτές (vid)