Οι γαλάζιες γωνιές της Ελλάδας πάντα θα σε μαγεύουν και θα σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν κρυμμένοι παράδεισοι πιο κοντά ή μακριά σου.

Κάποιους από αυτούς μπορεί να μην έχει τύχει να τους γνωρίσεις αλλά σίγουρα θα έχουν μια θέση στην καρδιά σου αν βρεθείς εκεί. Ένα από αυτά τα μέρη είναι η κρυφή αμμόγλωσσα της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Βρίσκεται στην Ήπειρο. Καλώς ήρθατε για διακοπές στα Σύβοτα. Πρόκειται για μια αμμόλωσσα για την οποία δεν χρειάζεται πλοίο για να πας. Ο λόγος για την παραλία Διαπόρι από την οποία μπορεί κανείς εύκολα κολυμπώντας να περάσει στο απέναντι νησάκι όπου βρίσκεται και η παραλία Διαποράκι.

Η παραλία Διαπόρι, λοιπόν, στα Σύβοτα με την εκπληκτική αμμόγλωσσα βρίσκεται στο σημείο ανάμεσα στα 2 από τα 4 νησάκια που σχηματίζουν το νησιωτικό σύμπλεγμα που ονομάζουμε Σύβοτα. Οι εικόνες από το σημείο είναι μαγευτικές και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ελλάδας.

Το βίντεο από το κανάλι Up Stories στο Youtube σου δίνει μια γεύση. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε ταξιδεύουν σαν σε έναν εξωτικό προορισμό που βρίσκεται όμως τόσο κοντά σου. Για να εντοπίσεις την άγνωστη και πανέμορφη αμμόγλωσσα της Ελλάδας, μπορείς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google.