Το πρόγραμμά της για την επόμενη πενταετία, εφόσον εκλεγεί, ανακοίνωσε η παράταξη Πορεία Πράξης του Στέργιου Τσίρκα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται οι 10 άξονες στους οποίους θα κινηθεί ως δημοτική αρχή, την περίοδο 2024-2029.

«Στην ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ υποστηρίζουμε την πράσινη ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την αειφορία. Σεβόμαστε την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και σχεδιάζουμε πολιτικές και δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Θέλουμε να επιφέρουμε τις αλλαγές που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων, χωρίς αποκλεισμούς και με λιγότερους κινδύνους.

Η κλιματική και ενεργειακή κρίση και οι σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πολυδύναμο σύστημα. Μεθοδικά, αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να συμβαδίζουμε με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και την Ατζέντα 2030 που έχουν εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προωθούμε έτσι, τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που συνδυάζει την ισορροπία μεταξύ των πυλώνων της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός ώστε η χώρα μας να μπορέσει να επιτύχει αυτή τη μετάβαση.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ έχει ήδη αποδείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της. Με επίπονη και διαρκή προσπάθεια οδηγούμε το Δήμο Μαραθώνος σε αυτή τη μετάβαση, ώστε κανείς συνάνθρωπός μας και καμία περιοχή να μη μείνει πίσω. Η ανάκαμψη μετά την εμπειρία της πανδημίας, γίνεται προς την κατεύθυνση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης και ο Μαραθώνας μας είναι συμμέτοχος σε αυτήν την στρατηγική. Η βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το όπλο που βρέθηκε στη Ραφήνα με το οποίο εκτέλεσαν τους Τούρκους στη Λούτσα
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο 28χρονος που κρατούσε φυλακισμένη τη σύζυγο και την 3χρονη κόρη τους