Ο μαχητής Χιούστον Αλεξάντερ δέχτηκε σφοδρή κριτική στα social media έπειτα από τη νίκη του εναντίον του Γουές Κομπς, σε έναν αγώνα μποξ με γυμνές γροθιές στη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Χιούστον Αλεξάντερ χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο του αγώνα για να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλό του και να τον σωριάσει στο καναβάτσο.

Όμως ο Χιούστον δεν σταμάτησε εκεί. Ο Κομπς ήταν ξεκάθαρα αναίσθητος στο έδαφος, αλλά ο Χιούστον συνέχισε να τον χτυπάει, μέχρι που επενέβη ο διαιτητής.

Παρά την αντιαθλητική ενέργειά του, ο Χιούστον ανακηρύχτηκε νικητής του αγώνα εναντίον του Κομπς με νοκ άουτ.

Βίντεο του αγώνα ανέβηκαν στα social media κι έγιναν viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να ασκούν σφοδρή κριτική στον Χιούστον Αλεξάντερ για το χτύπημα στον αναίσθητο αντίπαλό του, που είχε βγει ήδη νοκ άουτ.

“Ο αγώνας τελειώνει όταν τον σταματήσει ο διαιτητής; Ποιοι είναι οι κανόνες, γιατί αυτό που έμοιασε αντιαθλητικό χτύπημα!” ρώτησε κάποιος χρήστης.

“Είναι σχεδόν όπως το μποξ, αλλά χωρίς γάντια. Δεν επιτρέπεται να ρίξεις γροθιά στη μούρη κάποιου που έχει πέσει κάτω” εξηγεί κάποιος άλλος σχολιαστής.

“Ένας ξάδερφό μου που του αρέσει να ντύνεται γυναίκα – δεν έχουμε συγγένεια – αλλά μου έδειχνε μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον Χιούστον Αλεξάντερ” σχολίασε ένας άλλος χρήστης για τον πυγμάχο.

“Αντιαθλητικό. Πρέπει να πάρει πρόστιμο από την ομοσπονδία και να λάβει πενταετή αποκλεισμό. Αηδιαστικό πέρα από κάθε όριο” ανέφερε ένας άλλος.

“Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή πρόκειται για δυναμικά σπορ, πράγματα σαν και αυτό πρέπει να παραβλέπονται, αλλά με τίποτα! Αυτό είναι εγκληματικό! Η ομοσπονδία πρέπει να το κάνει παράδειγμα προς αποφυγή” επιμένει κάποιος άλλος χρήστης.

“Είναι μποξ και δεν τον αποτελειώνεις. Εάν ήταν MMA, τότε θα το καταλάβαινα” λέει ένας άλλος.

“Αυτός ο τύπος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;” αναρωτήθηκε κάποιος.