Θέλετε να εργαστείτε για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, δηλαδή τη CIA; Αν ναι, θα πρέπει να βρίσκεστε στην καλύτερη φόρμα της ζωής σας, καθώς η καθημερινή σας ρουτίνα προπόνησης δεν αρκεί για τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, αγγελία της Υπηρεσίας αναφέρει: «Η CIA αναζητεί αυτή τη στιγμή εξαιρετικά γυμνασμένα άτομα για να ενταχθούν στις τάξεις της ως πράκτορες προστασίας στελεχών. Ωστόσο, ο ρόλος απαιτεί από τους υποψηφίους να περνούν με επιτυχία ένα ετήσιο τεστ φυσικής κατάστασης που θα σας κάνει να ιδρώσετε όπως δεν έχετε ιδρώσει ποτέ πριν».

«Ο τέλειος υποψήφιος θα περάσει από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 18 μηνών και θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τουλάχιστον 27 καθίσματα και 18 πουσάπς σε ένα λεπτό ή λιγότερο.

Θα πρέπει, επίσης, να σύρει ομοίωμα βάρους 76 κιλών σε λιγότερο από δύο λεπτά, να τρέξει γρήγορα ένα μίλι και να είναι εξαιρετικά καλός γνώστης τουλάχιστον μιας από τις «κρίσιμες» γλώσσες της CIA.

Πρόσθετες απαιτήσεις φυσικής κατάστασης σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει, επιπλέον, να είναι σε θέση να τρέξουν ένα μίλι σε 15 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Το άτομο θα πρέπει επίσης να διαθέτει πτυχίο είτε Ποινικής Δικαιοσύνης, είτε Εγκληματολογίας, είτε Κοινωνιολογίας, είτε Ψυχολογίας, είτε στη διαχείριση έκτακτης ανάγκης, είτε στην εσωτερική ασφάλεια, είτε στην αστυνομική επιστήμη, είτε στη διοίκηση της Ποινικής Δικαιοσύνης, και να διαθέτει τουλάχιστον τριετή εμπειρία σε ποινικές έρευνες με επίκεντρο «πολύπλοκα θέματα».

Ο επιτυχών υποψήφιος θα ενταχθεί σε μια ομάδα υφιστάμενων πρακτόρων που προσφέρουν ένοπλη προστασία 24/7 για προσωπικό σε όλο τον κόσμο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα όπλα και τον εξοπλισμό που σας χορηγούνται κατά την εργασία σας.

Έτσι, δεν θα πρέπει να σχεδιάζετε να έχετε κοινωνική ζωή και θα χρειαστεί να αποχαιρετήσετε τους φίλους σας επειδή θα κληθείτε να είστε συνεχώς σε επιφυλακή.

Θα πρέπει να εργάζεστε υπερωρίες, νυχτερινές βάρδιες, Σαββατοκύριακα, αργίες και να είστε πάντα διαθέσιμοι για ταξίδια στο εξωτερικό.

Όποιος θέλει να κάνει αίτηση πρέπει επίσης να είναι άνω των 18 ετών, να είναι Αμερικανός πολίτης και να είναι πρόθυμος να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον.

Ο μισθός κυμαίνεται περίπου από 66.654 έως 122.459 δολάρια, ωστόσο θα πληρώνεστε για τις υπερωρίες και θα λαμβάνετε και παροχές με premium pay.

Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν τη μη χρήση παράνομων ναρκωτικών στο παρελθόν, τη σημαντική γνώση τεχνικών ποινικών και διοικητικών ερευνών και την ικανότητα συγκέντρωσης και ανάλυσης μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων.

Ο επιτυχών υποψήφιος θα πρέπει, επίσης, να είναι σε θέση να διακρίνει βασικά ζητήματα και να εξάγει τα κατάλληλα συμπεράσματα, καθώς και να γνωρίζει ξένες γλώσσες.

Οι “κρίσιμες” γλώσσες της CIA περιλαμβάνουν τα αραβικά, τα νταρί, τα κορεατικά, τα περσικά, τα σομαλικά, τα κινέζικα, τα ινδονησιακά, τα παστού, τα τουρκικά, τα ουρντού και τα κουρδικά.

Τα άτομα που θέλουν να μάθουν πώς να γίνουν πράκτορες της CIA πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις για τα προγράμματα Clandestine Service και Professional Trainee Programs.

Το πρόγραμμα Professional Trainee (PT) (για αξιωματικούς επιχειρήσεων προσωπικού και αξιωματικούς εξειδικευμένων δεξιοτήτων – στόχευσης) έχει σχεδιαστεί για άτομα που διαθέτουν πτυχίο Bachelor χωρίς σημαντική εργασιακή εμπειρία. Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι μεταξύ 21 και 25 ετών.

Το πρόγραμμα Clandestine Service (CST) (για βασικούς συλλέκτες, αξιωματικούς επιχειρήσεων και αξιωματικούς διαχείρισης συλλογών) έχει σχεδιαστεί για άτομα με πτυχίο, καθώς και αρκετά χρόνια επιχειρηματικής/στρατιωτικής εμπειρίας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι μεταξύ 26 και 35 ετών».

Τι αναφέρει η CIA

Η αγγελία συνεχίζει: «Ως πράκτορας προστασίας στελεχών για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, θα είστε μέλος μιας ομάδας που παρέχει ένοπλη προστασία 24/7/365 για τους ηγέτες της Κοινότητας Πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.

Θα υπηρετείτε σε ομάδες σε ξένες και εγχώριες τοποθεσίες, θα συνεργάζεστε με ξένους αξιωματούχους ασφαλείας, θα χειρίζεστε θωρακισμένα οχήματα ασφαλείας, θα αναλύετε απειλές προκειμένου να τροποποιείτε τα προφίλ προστασίας και θα χρησιμοποιείτε τα όπλα και τον εξοπλισμό που σας χορηγούνται.

Ως υπάλληλοι της CIA, θα έχετε επίσης την ικανοποίηση να γνωρίζετε ότι η εργασία σας αποτελεί μέρος κάτι μεγαλύτερου από εσάς. Η εργασία μας καθοδηγείται από μία αποστολή: να διατηρήσουμε το Έθνος μας ασφαλές.

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτός ο άνθρωπος έχει το υψηλότερο IQ στον κόσμο το 2024
Επόμενο άρθροΠυρόπληκτος στράφηκε κατά του Δημοσίου για τη φωτιά στο Μάτι και κέρδισε αγωγή αποζημίωσης