.

Στο γεγονός ότι καμία αρμόδια υπηρεσία δεν μερίμνησε εκείνη την ημέρα αναφέρθηκε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Χατζησταματίου. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα και υπεβλήθη σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις παραμένοντας στο νοσοκομείο περίπου 40 ημέρες, αφηγήθηκε πως μαζί με τη σύζυγο, τη νύφη και τον εγγονό του έφυγαν από το σπίτι τους στο Μάτι όταν είδαν τη φωτιά στην αυλή τους.

«Τρέχαμε προς την παραλία, από τον καπνό δεν μπορούσες να δεις 4- 5 μέτρα. Μας κυνήγαγε η φωτιά όταν φύγαμε… Τότε μας χτύπησε το πρώτο θερμικό κύμα και άρχισε η δυσφορία…».

Κατέθεσε, επίσης, πως ένας περαστικός με το αυτοκίνητο του τους μετέφερε στο λιμανάκι στο Μάτι όπου παρέμειναν περίπου μιάμιση ώρα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, είπε και περιέγραψε πως με ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο ο ίδιος αλλά και ο εγγονός του. Η σύζυγος του έφυγε στις 12 τα μεσάνυχτα με την βοήθεια ενός φουσκωτού ιδιώτη.

«Δεν υπήρξε καμία βοήθεια… Είδα παρκαρισμένα ασθενοφόρα και υδροφόρες όχι στη φωτιά αλλά στην Μαραθώνος» κατέθεσε.

Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η φωτιά χόρευε» σημειώνοντας: «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι περάσαμε».

«Δεν υπήρξε πουθενά από κανέναν ειδοποίηση. Αν δεν βλέπαμε φωτιά δεν θα φεύγαμε» τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είχε σωθεί το 90% των ανθρώπων και των εγκαυμάτων στην περίπτωση που είχαν ειδοποιηθεί στις 5 παρά να εκκενώσουν τα σπίτια τους. «Ούτε η καμπάνα της εκκλησίας δεν χτύπησε. Είναι ηλεκτρική και είχε κοπεί το ρεύμα…» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr
Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό το κέντρο και η παραλία της Νέας Μάκρης
Επόμενο άρθρο«Για εμάς ήταν ο Γιαννάκης» – Ένα ξεχωριστό «αντίο» στον Γιάννη Τουλουπιάδη