Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Τάκης Κωνσταντάκης, ο οποίος στις 29 Νοεμβρίου καθήλωσε το δικαστήριο με την κατάθεσή του για το πώς έχασε τη μητέρα του στο Μάτι, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας πλήθους κόσμου στο Εφετείο. Στο πόσο μετράει να βρίσκονται σε κάθε συνεδρίαση 200 άτομα στο ακροατήριο και στο πόσο σημαντικό είναι να μην συνηθίσουμε στη αδιαφορία και να μην αφήσουν οι Ματιώτες – και όχι μόνο – να χαθεί αυτή η μάχη.

«Το να αναδημοσιεύει κάποιος ρεπορτάζ από τη δίκη για την φονικότερη συμφορά στην Ευρώπη μετά τον ΒΠΠ είναι το ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Σε κλίμακα από 1 έως το 10 η συμμετοχή αυτού του είδους είναι 0,5.

Το να δημοσιεύει κάποιος όσα είδε και άκουσε ο ίδιος στο Δικαστήριο είναι στην ίδια κλίμακα 2.

Το να γεμίζει σε κάθε συνεδρίαση του Δικαστηρίου η αίθουσα με 200 ανθρώπους και άλλους τόσους απ’ έξω είναι 10/10.

Είναι στη πράξη το ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. Είναι η έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν και σε αυτούς που καθημερινά βιώνουν στο κορμί και στη ψυχή τους τα αφόρητα αποτελέσματα της φωτιάς.

Αν συνειδητοποιήσετε πόσοι από εμάς ή πόσοι από τις οικογένειές μας μπορούσαμε να είμαστε στον έναν ή τον άλλο κατάλογο, τότε θα φροντίζατε να είναι γεμάτη από εμάς η αίθουσα.

Σκεφτείτε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί σχεδόν η ατιμωρησία των υπαιτίων, είτε γιατί κάποιοι δεν κάθησαν στο σκαμνί, είτε γιατί κάποιοι φρόντισαν να μην εκτελούνται ουσιαστικά οι όποιες ποινές επιβληθούν.

Σκεφθείτε ότι κάποια στιγμή όλος ο κόσμος θα πληροφορηθεί το αποτέλεσμα αυτής της δίκης. Αν η εικόνα προς τα έξω είναι καμιά 10ριά νοματέοι να αποτελούν το ακροατήριο αυτής της δίκης, τότε με βεβαιότητα να ξέρετε ότι τα λυκόρνια θα έχουν πετύχει το σκοπό τους. Θα θεωρήσει όλος ο κόσμος υπαίτιους εμάς, θα δικαιώσει τους γκαιμπελίσκους που υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν σωστά. Δεν θα φταίει κανένα Δικαστήριο και κανένας πολιτικός. Θα φταίει η αδιαφορία μας και η αποδοχή του δόγματος “3 σπιθαμές απο το κ..λ.. μας κι ας είναι όπου λάχει”

Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που έρχονται να καταθέσουν για τον χαμό των οικείων τους, για τα εγκαύματα που τους κατατρώνε τις σάρκες τους για όλα όσα βίωσαν εκείνη τη μέρα, νοιώθουν για ακόμα μια φορά απροστάτευτοι, αφού δεν υπάρχει συμπαράσταση. Γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την πλευρά των κατηγορουμένων. Βιώνουν άλλη μια φορά τη προδοσία.

Με 200 ανθρώπους να γυαλίζει το μάτι τους στο ακροατήριο, το ζόρι περνάει εκεί που πρέπει.

Επόμενη συνεδρίαση στις 8/12 ημέρα Πέμπτη.

ΥΓ. Τα καινούργια ντουβάρια και το σχέδιο πόλης δεν θα μας προστατέψουν την επόμενη φορά. Μην ξεχνάτε ότι από το σχέδιο πόλης ήλθε η φωτιά και πολλά θύματα έφυγαν εντός σχεδίου πόλεως.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ»

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στον Πειραιά – 25χρονος σκότωσε τη 19χρονη σύζυγό του και παραδόθηκε στις Αρχές
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα σε μονοκατοικία στη Ραφήνα