Η δρομέας Κέιτ Τζέιντεν έτρεξε συνολικά 106 μαραθώνιους σε 106 μέρες, δηλαδή έναν κάθε μέρα και κατάφερε έτσι να αποκτήσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες.

Η 35χρονη Βρετανίδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων μαραθώνιων ξεκινώντας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 15 Απριλίου.

Δεν ήταν εξαρχής στόχος της να σπάσει το ρεκόρ αλλά καθώς η περίπτωσή της τράβηξε το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να το προσπαθήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό τη φιλανθρωπία.

Έτσι, η Κέιτ έβαλε στόχο να ξεπεράσει τους 95 συνεχόμενους μαραθώνιους της Αμερικανίδας, Αλίσα Κλαρκ που κατείχε μέχρι πριν μερικούς μήνες το ρεκόρ.

Το αρχικό σχέδιο της Κέιτ ήταν να τρέξει 100 μαραθώνιους σε 100 ημέρες. Αυτό θα σήμαινε μια απόσταση της τάξης των 4.216 χιλιομέτρων απόσταση παρόμοια με αυτή του Χαλεπίου της Συρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εν λόγω διαδρομή έχει πραγματοποιηθεί από χιλιάδες πρόσφυγες στο παρελθόν σε αναζήτηση ασφάλειας.

Παράλληλα, η 35χρονη εστίασε και στον αγώνα της για να συγκεντρώσει χρήματα με σκοπό να βοηθήσει πρόσφυγες.

«Όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι ήταν απλό: να τρέξω την απόσταση από το Χαλέπι στη Συρία μέχρι το Ντόβερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοινή διαδρομή που ακολουθεί ένας πρόσφυγας», σχολίασε η Κέιτ στο Instagram. «Πιστεύω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δε θα πρέπει να κάνουν επιλογή μεταξύ καθαριότητας ή πείνας, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις», γράφει.

«Τους επόμενους 6 μήνες θα διαβάσω περισσότερα, θα ευαισθητοποιήσω γύρω από αυτά τα θέματα και θα συλλέγω χρήματα […] τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι μπορεί να μη χρειαστεί να μείνουν χωρίς φαγητό ή ένα ζεστό ντους».

Μέχρι το τέλος της προσπάθειάς της, η Κέιτ συγκέντρωσε πάνω από 43.000 λίρες με σκοπό τη στήριξη αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: lifo.gr

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθρο«Θα πας στην Κόλαση» – Πόσοι τελικά πιστεύουν στην ύπαρξή της, τι ισχύει για τους Έλληνες
Επόμενο άρθροStarwords: Αλλού βαρούν τα τύμπανα, αλλού χορεύει η νύφη