«Έβλεπα τον εαυτό μου να καίγεται από ένα ύψος 10 μέτρων. Ένιωθα γαλήνια, δεν ένιωθα πόνο, ούτε άκουγα και ξαφνικά φτάνω σε ένα φως» με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας beach soccer και προπονητής της τοπικής ομάδας Πατρών, Άρης Θωμάς, τη μεταθανάτια εμπειρία που είχε, όταν τον Μάιο του 2022 τον ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 20.000 volt.

Ο Άρης Θωμάς τοποθετούσε με τον αδελφό του, που έχει εταιρία με αλουμινοκατασκευές και σιδηροκατασκευές, σε μια ταράρτσα. Όπως είπε μιλώντας στο Star «Ξαφνικά έγινε ένα λάθος στη δουλειά, το καλώδιο πέρασε από κοντά, έκανε γείωση στον αδελφό μου και μετά ήρθε σε μένα. Τη στιγμή που πήγα να τρυπήσω, με χτύπησε το ρεύμα, έπεσα, δεν μπορούσα να μιλήσω και να κουνηθώ. Έπαθα ανακοπή καρδιάς».

To ρεύμα, που τον χτύπησε, του προκάλεσε ανακοπή καρδιάς και στη συνέχεια έδρασε ως απινιδωτής που τον επανάφερε στη ζωή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τον χτύπησε από τα πόδια προς το κεφάλι και ότι πήρε φωτιά. Αντίθετα, στην περίπτωση του αδελφού του, το ρεύμα μπήκε και βγήκε, «έκανε τη γείωση».

«Αν σκεφτεί κανείς ότι άνθρωποι έχουν πεθάνει από το ρεύμα στην πρίζα που η τάση του είναι στα 220 volt, φανταστείτε πως ήταν τα 20.000 volt», σχολίασε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον ρόλο της συζύγου του που είναι απόφοιτος νοσηλευτικής.

Πηγή:

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΘερμό χειροκρότημα για τις δύο ομάδες του ΔΗΘΕΜΑ στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αν. Αττικής
Επόμενο άρθροΜάτι: «Αν είχαμε τρία εναέρια από την αρχή η φωτιά δεν θα έφτανε ούτε στον Νέο Βουτζά»