του Βασίλη Λουίζου

Έχουμε μπει στην εορταστική περίοδο για τα καλά! Ημερολογιακά τουλάχιστον… Γιατί γύρω μου βλέπω πρόσωπα προβληματισμένα, σκυθρωπά και χαμένα στις σκέψεις τους. Το μόνο που έχουν να περιμένουν από τις γιορτές είναι να καταφέρουν να ξεχρεώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και χίλιους άλλους φόρους που μας έκανε δώρο η αγαπητή Τρόικα.

Μέσα σ αυτή την κρίση ο κόσμος πρέπει να βρει τρόπους  να μη χάσει το κέφι του. Καλή διάθεση χρειάζεται, λίγη φαντασία και θα καταλάβετε πολύ εύκολα ότι η πολυτέλεια δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα αισθητικής. Είναι ευκαιρία για όλους μας να ανοίξουμε τα σπίτια μας, να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να εκτιμήσουμε αυτό που συνεχίζουμε να έχουμε ακόμα εμείς οι Έλληνες, την οικογένειά μας και τους καλούς μας φίλους. Ας οργανώσουμε λοιπόν πάρτυ ρεφενέ, ας βάλουμε στην άκρη ότι μας χαλάει και ας κάνουμε όλοι αυτό το δώρο στον εαυτό μας, να περάσουμε ξέγνοιαστες γιορτές, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Και μην ξεχνάτε ότι και φέτος στηρίζουμε την τοπική αγορά, στηρίζουμε την πόλη μας!

Και αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο;

Θα μας υποβαθμίσει ο οίκος Moodys, θα στερέψουν οι τράπεζες, θα γυρίσουμε στη δραχμή, θα γίνει στάση πληρωμών …και άλλες τόσες προφητείες. Προσπαθούν να μας προστατεύσουν ή να προστατευθούν;

Και αν τελικά «αποτύχουμε» να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτεί και ο κ. Γιούνκερ αφού θα αναγκαστεί να κάνει παρέα με «μη οικεία πρόσωπα». Ίσως όμως να είναι μια καλή ευκαιρία για τον εσωστρεφή κ. Γιούνκερ, μετά τις ερχόμενες εκλογές να γνωριστεί με νέους ανθρώπους και να κάνει και νέες φιλίες!

Και μέσα σε όλα αυτά, ένα νέο παιδί επί 31 μέρες αγωνιζόταν για το κεκτημένο δικαίωμα όσοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές να μπορούν να σπουδάζουν. Το κράτος, έστω και στο παρά ένα, αποφάσισε με τροπολογία στη Βουλή να δώσει ένα τέλος στη φαρσοκωμωδία που το ίδιο δημιούργησε. Και είναι φαρσοκωμωδία γιατί το ίδιο το κράτος είχε τιμήσει τον Ρωμανό με επαίνους για την επιτυχία του στις εισαγωγικές εξετάσεις, θέλοντας να ενθαρρύνει αυτούς τους ανθρώπους για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός, ας αναφέρουμε και κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει ακουστεί παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα του Ρωμανού. Να συγχαρούμε εκείνους τους δασκάλους που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά αυτά, που ασκούν το παιδαγωγικό τους έργο μέσα στις φυλακές και προσπαθούν να δώσουν μια ευκαιρία και μια ελπίδα στους φυλακισμένους ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους και να μην βγουν χειρότεροι μετά την αποφυλάκισή τους. Άλλωστε αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος γενικά του «σωφρονιστικού» μας συστήματος απέναντι σ’ όλους τους κρατούμενους.

Τρία χρόνια κυκλοφορίας της Marathon Press!

Με αυτή την έκδοση κλείνουμε και τρία χρόνια κυκλοφορίας της Marathon Press. Οι συνεργάτες μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!!!

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία στον Δήμο Μαραθώνα
Επόμενο άρθροi see it. i like it. i make it. Δεκεμβρίου