Ανίκητος φαντάζει ο κορονοϊός. Κι αντί να σκεφτούμε όλοι μας κι ο καθένας μας ξεχωριστά τρόπους αντιμετώπισης μιας πρωτοφανούς πανδημίας, σκαρφιζόμαστε τεχνάσματα… α λα ελληνικά για να αποδυναμώσουμε το τείχος ανοσίας.

Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού τα έχετε ακούσει πια όλοι. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε, όμως, ότι κάποιοι αγοράζουν ακόμα και μπατονέτες με μολυσμένα επιχρίσματα ασθενών για να βεβαιώσουν ψευδώς ότι νόσησαν και να πάρουν έτσι το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Και πόσα άλλα κολπάκια δεν ξέρουμε. Είμαστε απίστευτοι…

Κακά τα ψέματα… Θεραπεία προς το παρόν δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει, αλλά -πάλι κακά τα ψέματα- μονάχα για λίγους. Έχετε ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα κάποιος μεγάλος ηγέτης να έχει πεθάνει από κορονοϊό; Οι απλοί άνθρωποι πεθαίνουν… Υπάρχουν θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, αυτές που έκαναν καλά επιφανείς πολιτικούς κι άλλες προσωπικότητες και στο εξωτερικό και στη χώρα μας. Γιατί, κακώς ή καλώς, ο απλός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πολυδάπανες θεραπείες και το Ε.Σ.Υ., δυστυχώς, δεν μπορεί να τις αντέξει. Τη θεραπεία, λοιπόν… ας την ξεχάσουμε για εμάς τους πολλούς! Τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθούν τα καλά αποτελέσματα από το φάρμακο που διατυμπανίζει ο Μπουρλά, με την ελπίδα ότι και αποτελεσματικό θα είναι και χαμηλό κόστος θα έχει.

Η σωτηρία μας απ’ αυτήν την αρρώστια σε αυτή τη φάση στηρίζεται μόνο στην πρόληψη. Με απλά λόγια: μάσκα, αντισηπτικά κι εμβολιασμός. Έτσι θα χτίσουμε προσωρινά ένα τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το επόμενο, το μεθεπόμενο, το παραμεθεπόμενο κλπ κλπ, κύμα της πανδημίας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους τριγύρω μας, ας αφήσουμε τα ευφυολογήματα και τις «μαγκιές» κι ας τηρήσουμε με ευλάβεια όλα τα υπαρκτά κι εφικτά μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή μας είναι το κολυμβητήριο στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2002 και λειτούργησε μέχρι και το 2010. Αυτό το αναφέρω γιατί η Ιστορία πρέπει να μας διδάσκει. Η συνέχιση της λειτουργίας του το 2010 με 200 μόνο ενεργά μέλη εκείνη την εποχή ήταν δυσβάστακτη οικονομικά για τον τότε Δήμο Νέας Μάκρης και θα απαιτούσε ως ελάχιστη συμμετοχή, για να είναι βιώσιμο, περισσότερα από 80 ευρώ ανά μέλος κάθε μήνα. Νούμερο απαγορευτικό…

Μπράβο, λοιπόν, στη σημερινή Διοίκηση, αλλά και σε όσους προηγούμενα έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επαναλειτουργία αυτού του έργου. Αυτό που είναι βασικό είναι ότι αυτή τη φορά η επαναλειτουργία του πρέπει να είναι αδιάλειπτη!

Έκανα αυτή την αναδρομή, γιατί δεχθήκαμε διάφορα παράπονα στην εφημερίδα για το «ακριβό κόστος» συνδρομής. Αλήθεια, μακάρι να μπορούσαμε όλοι μας να έχουμε στη διάθεσή μας τζάμπα τέτοια έργα. Μακάρι! Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με βάση τη λογική και να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία υπεύθυνη, μεταξύ άλλων και για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Με απλά λόγια, τα έσοδα που θα έχει από τις εγγραφές, θα πρέπει περίπου να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα της πισίνας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου κι οι μέχρι σήμερα εγγραφές, που ξεπερνούν τις 350, με κάνουν αισιόδοξο ότι το νέο εγχείρημα θα αντέξει στον χρόνο. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Κι είμαι βέβαιος ότι η αύξηση των μελών θα οδηγήσει τη σημερινή Διοίκηση και σε μείωση του κόστους συνδρομής.

 

Προηγούμενο άρθροΣυγκινητική στιγμή στο Voice – Παίκτρια ερμήνευσε το τραγούδι της στη νοηματική (vid)
Επόμενο άρθροΤαξιτζής επιτέθηκε σε έντρομη πελάτισσα στο «Ελ. Βενιζέλος»