Η όψη της από μακριά φέρνει περισσότερο σε roller coaster που καταλήγει σε… γκρεμό, ένα θέαμα που σίγουρα θα ανησυχήσει τους οδηγούς που πλησιάζουν για να την περάσουν για πρώτη φορά και δεν γνωρίζουν περισσότερα γι’ αυτή.

Ο λόγος για την γέφυρα Eshima Ohashi τη μεγαλύτερη οδική τοξωτή ή γέφυρα αυτού του τύπου στην Ιαπωνία η οποία είναι παράλληλα και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Περνώντας πάνω από τη λίμνη Nakaumi, μια από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας, η Eshima Ohashi συνδέει την Matsue, πρωτεύουσα της περιφέρειας Shimane, με την πόλη Sakaiminato της περιφέρειας Tottori.

Η Eshima Ohashi έχει αποκτήσει τη δική της φήμη στο διαδίκτυο λόγω των φωτογραφιών που έχουν κυκλοφορήσει, με τη γέφυρα να φαίνεται ότι έχει τρομακτική κλίση όταν φωτογραφίζεται από μακριά με συγκεκριμένο τύπο φακού -τηλεφακό. Στην πραγματικότητα η κλίση που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μόλις 6,1% (από την πλευρά της περιφέρειας Shimane) κάτι που καταλαβαίνουν και οι οδηγοί όταν την πλησιάσουν και αρχίσουν να ανεβαίνουν.

Η Eshima Ohashi ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1997 και η επιλογή για τον συγκεκριμένο τύπο γέφυρας έγινε ώστε τα μεγάλα εμπορικά πλοία που χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική λίμνη να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν περνούν από κάτω. Η γέφυρα χτίστηκε για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη πτυσσόμενη γέφυρα, η οποία καθυστερούσε την κυκλοφορία κατά 7-8 λεπτά κάθε φορά που έπρεπε να περάσει ένα πλοίο, ενώ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο από οχήματα με βάρος έως και 14 τόνους. Έτσι μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο περί τα 4.000 οχήματα ημερησίως

Η Eshima Ohashi ολοκληρώθηκε το 2004 και έχει μέγιστο ύψος 44 μέτρα από την επιφάνεια του νερού. Το μήκος της φτάνει συνολικά στο 1,7 χιλιόμετρο, ενώ το πλάτος της είναι 11.3 μέτρα. Έχει μία λωρίδα προς κάθε κατεύθυνση αλλά και από ένα πεζόδρομο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση στο μεγάλο ερώτημα: Γιατί ο καφές μας στέλνει τουαλέτα
Επόμενο άρθροΠού θα βρείτε ανοικτό φαρμακείο την Κυριακή