Όχι ότι χρειάζεται η επικύρωση ενός διεθνούς δημοσιογραφικού Μέσου για να μάθουμε τις ομορφιές που κρύβει η Ελλάδα, από τα παράλια μέχρι τα απάτητα βουνά – σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε για τις τουριστικές τάσεις του 2022 από την εταιρία Focus Bari (με δείγμα 9.477 ατόμων) φαίνεται ότι το κύριο κριτήριο για την επιλογή προορισμού, πέρα από τις τιμές, είναι η φυσική ομορφιά (50%). Αλλά έχει πλάκα να βλέπεις όσα προτείνουν οι ξένοι συντάκτες, περιχαρείς για τις «ανακαλύψεις» τους.

Οι λίστες είχαν ξεκινήσει από την άνοιξη να ζεσταίνουν το έδαφος για τον τουριστικό χαμό που βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη: η Κρήτη, η Ρόδος κι άλλα ελληνικά νησιά είχαν φιγουράρει σε πλατφόρμες τουρισμού μεταξύ των καλύτερων της Μεσογείου για διακοπές, η Guardian είχε παρουσιάσει τις αγαπημένες της παραλίες από όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ το τελευταίο «παράσημο» τουριστικού κάλλους προέρχεται από το αμερικανικό CNN και μια λίστα σχετικά με μικρές πόλεις και κωμοπόλεις από όλη την Ευρώπη που είναι όνειρο.

Σε αντίθεση με τις μεγάλες πόλεις και τις πρωτεύουσες, αυτά τα μέρη παραμένουν κάτω από το ραντάρ, προσφέροντας αληθινές εμπειρίες και γνωριμίες με ντόπιους.

Μερικά χιλιόμετρα νότια από την Αθήνα, στην Πελοπόννησο, ο προορισμός που κέρδισε τους συντάκτες του διεθνούς μέσου είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο Ναύπλιο – μία πόλη που δίκαια βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες μικρές στον πλανήτη.

ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΣούπερ γιοτ 23 εκατ. ευρώ λαμπάδιασε ένα μήνα μετά την παράδοση στον ιδιοκτήτη του (vids)
Επόμενο άρθροRiviera Tower: Το ψηλότερο και πιο ανατρεπτικό κτίριο στην Ελλάδα