Γράφει o ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου πρόκειται να αποδοθούν για χρήση στο κοινό από την άνοιξη του 2021, με τον Δήμο ήδη να σχεδιάζει μια σειρά Δημοτικών Αθλητικών Προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τη μελέτη «Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα», προϋπολογισμού 643.000€, προβλέπεται η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και ηλιακών συλλεκτών, που θα υποβοηθήσουν τον λέβητα πετρελαίου για τη θέρμανση του νερού και θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη της πισίνας κατά τουλάχιστον 50%. Σε συνδυασμό με την «κουβέρτα», ένα ειδικό κάλυμμα της πισίνας, την οποία είχε προμηθευτεί ο Δήμος το 2012, η εξοικονόμηση μπορεί να αγγίξει και το 80%, καθιστώντας τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου πλήρως βιώσιμη. Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση υαλοπετασμάτων περιμετρικά, η αντικατάσταση καθισμάτων στην κερκίδα του Κολυμβητηρίου και αλλαγή τεντών στο κυλικείο.

«Από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης έγιναν κάποιες προσπάθειες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, αλλά δυστυχώς αυτό καθυστέρησε για λόγους τους οποίους ακόμη δεν γνωρίζω. Από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, παλέψαμε για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ευελπιστούμε ότι μέχρι την άνοιξη του 2021, όλα θα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία του. Προτεραιότητά μας να δώσουμε ξανά ζωή σε έναν χώρο στολίδι για τον Δήμο μας, ο οποίος, δυστυχώς παραμένει τα τελευταία δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτος», δηλώνει στη MP ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, Μανώλης Γεωργάτος.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για την εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, καθώς και για τη λειτουργία του τουριστικού τρένου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εννέα νέων προσλήψεων στην ΚΕΔΜΑ μέσω ΑΣΕΠ, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Αναλυτικότερα, θα προσληφθούν:

  • Ένας πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Αθλητικής Διοίκησης
  • Δύο πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Κολύμβησης
  • Ένας ναυαγοσώστης με αντίστοιχη άδεια
  • Ένα άτομο για Διοικητικό Προσωπικό
  • Ένας υπάλληλος Κυλικείου
  • Δύο άτομα για χρέη καθαρισμού
  • Ένας οδηγός με δίπλωμα οδήγησης Ε’ κατηγορίας