Εκτεταμένες έρευνες έγιναν τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 του μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Κώστα Μπιμπίκου, για τον οποίο η οικογένειά του εκτιμά πως δεν βρίσκεται στη ζωή.

Εθελοντική ομάδα ερευνών από τη Θεσσαλονίκη (ΟΦΚΑΘ) ήρθε στη Νέα Μάκρη και ερεύνησε σε διάφορα σημεία, με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη να αναλαμβάνει τον συντονισμό. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία καθώς συμμετείχε σε διάφορες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη παλαιότερα αλλά και του Μπάμπη Κούτσικου, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στο Μεσολόγγι. Βοήθεια προσέφεραν και οι εθελοντές πυροσβέστες του Προβάλινθου (ΠΥΣΕΘ), οι οποίοι είχαν ψάξει και παλαιότερα την περιοχή χωρίς αποτέλεσμα.

Η έρευνα έγινε με δύο drones, ενώ η ομάδα έκανε ελέγχους με θερμικές κάμερες σε πηγάδια, βόθρους και εγκαταλελειμμένα αντλιοστάσια.

Μέλος της οικογένεια του 53χρονου Κώστα που αγνοείται από τον Ιανουάριο του 2023 δήλωσε στη MP ότι «δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιο στοιχείο ή εύρημα που να μας οδηγεί κάπου. Θα συνεχίσουμε όμως να ψάχνουμε τον Κώστα και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν τον βρούμε, ώστε να μπει ένας επίλογος σε αυτή την υπόθεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τσίρκα και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σωτηρίου και Ζούρο που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και κάλυψαν από την τσέπη τους τα έξοδα διαμονής και σίτισης της εθελοντικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη».

Προηγούμενο άρθροΛευκές γραμμές στον ουρανό: Τελικά όντως μας ψεκάζουν (;) και γιατί κανείς δεν πιστεύει τους επιστήμονες
Επόμενο άρθροΠοια είναι τα πράγματα που κάνετε και εκνευρίζουν τον σκύλο σας