Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος Δερδεμέζης, έχοντας από μικρός πάθος με τη μαγειρική, πειραματίστηκε τόσο που τελικά έγινε αυτοδίδακτος και δεν ακολούθησε σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη και έκλεψε τόσο τις καρδιές μας γευστικά που το γεγονός ότι έφτασε να εργάζεται σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου δεν εξέπληξε κανέναν… Πλέον, μέσα από τη στήλη του, μας ταξιδεύει με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!

και του Βάϊου Ρουσόπουλου

Ο Βάιος Ρουσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τελειώνοντας το Λύκειο, το 2009, σπούδασε Marketing & Communication. Η πρώτη ουσιαστική του τριβή με τη μαγειρική ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όταν ξεκίνησε να μαγειρεύει, αρχικά από χόμπι. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η μαγειρική ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά. Το 2014 ξεκίνησε σπουδές στη LE MONDE Institute of Hotel & Tourism, μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στο ξενοδοχείο Costa Navarino και στο εστιατόριο Barbouni.


Κουραμπιέδες (περίπου 70 τμχ)

υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
  • 125 γρ. πρόβιο βούτυρο
  • 1,5 φλ. φυτίνη
  • 1 κιλό και 1 φλ. αλεύρι (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • 8 βανίλιες
  • 2 φλ. αμύγδαλα
  • 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη και αρκετή άχνη για πασπάλισμα.

εκτέλεση:

Χτυπάμε τα βούτυρα, τη φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Προσέχουμε να μην το δουλέψουμε πολύ για να μη σφίξει η ζύμη. Τα πλάθουμε στο σχήμα και το μέγεθος που επιθυμούμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 30’. Μόλις βγουν και είναι ζεστά πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.