Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Ουγγρικό Γκούλας για να χορτάσουμε κιο(ύ)λας

 (~6 μερίδες)

υλικά:

  • 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κσ βούτυρο
  • 1 κγ κύμινο
  • 2 κσ πάπρικα
  • 1/4 φλ αλεύρι
  • 1+1/2 κιλό μοσχάρι για βραστό
  • 2 φλ ζωμό μοσχάρι
  • 1 φλ ντομάτα κονκασέ
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κγ πιπέρι
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτοντας το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε κύβους το μοσχάρι μας και σε ένα μπολ το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και το θωρακίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, για 2-3’. Σταδιακά προσθέτουμε 1/4 φλ ζωμό μοσχάρι και με μια ξύλινη κουτάλα ντεγκλασάρουμε καλά (σ.σ. Με τη βοήθεια του ζωμού, ξεκολλάμε από τον πυθμένα της κατσαρόλας όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάραμε). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, την ντομάτα κονκασέ, τα καρότα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, φέρνουμε σε βράση και μαγειρεύουμε για περίπου 1,5 ώρα.

TIP: Μπορεί να συνοδευτεί από πουρέ πατάτας ή ρύζι, μέχρι και χοντρό μακαρονάκι.