Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Καροτοκέικ με κράνμπερι και καρύδια

υλικά:

  • 4 αβγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 3 φλ καρότο, τριμμένο στο μούλτι
  • 3 μπανάνες, πολύ ώριμες, στο μούλτι
  • 1 φλ καρύδια n 1/2 φλ κράνμπερι
  • 1 φλ καλαμποκέλαιο
  • 2 κγ κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 2 κγ μαγειρική σόδα
  • 2¾ φλ αλεύρι

εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας προσεκτικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κανέλα, τις βανίλιες, τη μαγειρική σόδα, το αλεύρι κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα καρότα μαζί με τον πολτό από τις μπανάνες στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Τέλος, αλευρώνουμε τα κράνμπερι και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για 40-50’. Προαιρετικά, για πιο γλυκιά απόλαυση γλασάρουμε το κέικ και γαρνίρουμε από πάνω με κράνμπερι και καρύδια.