Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον, μέσα από τη στήλη του, θα μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Ομελέτα Espagnole (2-4 μερίδες)

Ψάχνουμε για ένα υγιεινό πρωινό; Η επιλογή της ομελέτας είναι σίγουρα η καλύτερη. Με έξι απλά υλικά θα φτιάξουμε μία σούπερ ομελέτα, η οποία με τη σειρά της θα φτιάξει τη μέρα μας!

υλικά:

  • 8 αβγά
  • 3 μέτριες πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες σαν τις πατάτες, αλατοπιπερωμένες
  • 3 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ τριμμένο τσένταρ

εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260 oC. Σε ένα τηγάνι, που μπορεί να μπει στον φούρνο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν (~15’). Βγάζουμε τα υλικά μας από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το τσένταρ, αλατοπιπερώνοντας με ρέγουλα και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες και τις ντομάτες και ψήνουμε για πολύ λίγο, ίσα ίσα να σφίξει η ομελέτα μας.

Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο, σε ψηλή σχάρα, για περίπου 3’ και χαμηλώνουμε την ένταση στους 170 oC. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μεσαία σχάρα και ψήνουμε μέχρι να δέσει (~5’). Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να… ξεκουραστεί για 5’ και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.