Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Spicy herb mayo

υλικά:

  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κγ μουστάρδα ντιζόν
  • 2 φλ ηλιέλαιο
  • 1 κσ χυμό λεμονιού
  • 1 κσ λευκό ξίδι
  • 2 κγ καυτερή σάλτσα ή ταμπάσκο
  • 1 σκ σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κσ σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κσ φρέσκο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι

εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα αβγά κι ανακατεύουμε για περίπου 1’. Χαμηλώνουμε την ένταση και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι, στάλα στάλα. Αφού τελειώσουμε με το λάδι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την καυτερή σάλτσα (ή ταμπάσκο) κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνουμε το σχοινόπρασο, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλάτι και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά. Η συνταγή αυτή είναι για περίπου δύο μπολάκια. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.