Απίστευτη υπόθεση για 7 γραμμάρια κάνναβης με θύμα έναν αλλοδαπό που διαμαρτύρεται δικαίως. Το αίτημά του 50χρονου να αποζημιωθεί για τα όσα πέρασε, θα εξεταστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στις 11 Μαρτίου 2024.

Ο 50χρονος ζητά από το δικαστήριο να προσδιοριστεί το ποσό της αποζημίωσης στα 50 ευρώ ημερησίως. Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αθωώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δεδομένου ότι αποδείχθηκε πως είχε συλληφθεί και κρατηθεί λόγω απλής συνωνυμίας!

Πράγματι, συνελήφθη και κρατήθηκε προσωρινά από τις 18 Ιουνίου 2023 δυνάμει εντάλματος συλλήψεως, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα συνονόματού του. Από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρόταν, αλλά λόγω αδυναμίας επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα και επειδή δεν είχε δικηγόρο, δεν είχε μπορέσει να διατυπώσει ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει το λάθος άτομο.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το επώνυμό του μάλιστα είναι αρκετά σύνηθες στην Γερμανία. Τονίζει ωστόσο ότι το δικό του επώνυμο γράφεται με δύο «FF» και δύο «ΝΝ», ενώ ο πραγματικός κατηγορούμενος φέρεται στην δικογραφία με όμοιο όνομα αλλά με ένα από καθένα εκ των γραμμάτων αυτών.

Ως συνέπεια των διαδοχικών λαθών και παραλείψεων των ελληνικών διωκτικών αρχών παρέμεινε άδικα κρατούμενος επί συνολικά 69 ημέρες: από την σύλληψή του στις 18 Ιουνίου 2023 έως την αποφυλάκισή του στις 25 Αυγούστου 2023. Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε ειδικότερα αθώο για το ό,τι στο Τιγκάκι στην Κω.

ΠΗΓΗΔημοκρατική
Προηγούμενο άρθρο«Μας χαιρέτησε έναν έναν και αποχώρησε» – Ο Χυτήρης περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα
Επόμενο άρθροΟ πατέρας Κλεομένης τα έκανε… ώπα στην εκπομπή του Λιάγκα – «Να σας πονέσει και να σας τσούξει!»