Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει μια γάτα; Σίγουρα όχι 27, όπως η Φλόσι από το νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Το συγκεκριμένο κατοικίδιο στέφθηκε πριν από λίγες ημέρες η γηραιότερη γάτα στον κόσμο – λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 27 της χρόνια, αφότου οι ειδικοί ανακάλυψαν τα αρχεία των κτηνιάτρων που έδειχναν ότι γεννήθηκε το 1995.

Ο Κρεγκ Γκλεντάι, αρχισυντάκτης των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, δήλωσε: «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όταν μάθαμε για την υπέροχη Φλόσι – δεν συναντάς κάθε μέρα μια γάτα που έχει γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Μιλάμε για το ανθρώπινο ισοδύναμο των 120 χρόνων».

Ως γατάκι, η Φλόσι ήταν αδέσποτη και ζούσε κοντά σε ένα νοσοκομείο του Μερσισάιντ, όταν ένας εργαζόμενος την πήρε και την κράτησε στην οικογένειά του για 24 χρόνια.

Μετά τον θάνατο των ιδιοκτητών όμως, η Cats Protection την παρέδωσε στην 27χρονη Βίκυ Γκριν, η οποία δήλωσε: «Ήξερα από την αρχή ότι η Φλόσι ήταν μια ξεχωριστή γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μια κάτοχο των ρεκόρ Γκίνες».

Όσο για την υγεία της, όπως λέει η Γκριν: «Είναι κουφή και δεν βλέπει καλά, αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να την ενοχλεί. Λατρεύει τη στοργή και έχει πολύ όρεξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί ένα καλό γεύμα, εκτός κι αν είναι αγκαλιά με την αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα».

H Φλόσι στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς της

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΜουντιάλ: Μαθήματα πολιτισμού από τους Ιάπωνες – Μάζεψαν όλα τα σκουπίδια από τις κερκίδες (vid)
Επόμενο άρθροΛιβαθινός: Νέο οικολογικό έγκλημα από τον Τσίρκα στον Μαραθώνα – Ντροπή σας