
Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στο ισπανικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Χεσούς Ντε Μιγκέλ, με την Τενερίφη να ανακοινώνει το πρωί της Τρίτης (3/11) ότι ο ποδοσφαιριστής της έφυγε από τη ζωή.
Ο επιθετικός της ισπανικής ομάδας είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την κατάσταση της υγείας του να προκαλεί έντονη ανησυχία από την πρώτη στιγμή.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Ανδόρα, στο γήπεδο «Ελιοδόρο Ροντρίγκες Λόπεθ». Ο Χεσούς Ντε Μιγκέλ συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Χεσούς Οουόνο, στην προσπάθεια των δύο παικτών να διεκδικήσουν μια διεκδικούμενη μπάλα.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα στο 108ο λεπτό, προκειμένου να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο. Οι γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον Ντε Μιγκέλ μέσα στο γήπεδο και στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Τενερίφης
«Συντετριμμένοι από τον πόνο, με κόμπο στον λαιμό και αδυνατώντας να πιστέψουμε ότι αυτό είναι αλήθεια, ανακοινώνουμε από την Τενερίφη τον τραγικό θάνατο του Χεσούς Ντε Μιγκέλ Αλαμέδα, σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, στις 08:00. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορεί να απαλύνει αυτό το συναίσθημα της βαθιάς θλίψης.
Βρισκόμαστε στο πλευρό της συντετριμμένης οικογένειάς του, των αγαπημένων του προσώπων και ολόκληρης της οικογένειας της Τενερίφης, που σήμερα θρηνεί για αυτή την τραγική κατάληξη.
Η οικογένεια του Χεσούς Ντε Μιγκέλ ευχαριστεί για κάθε μήνυμα συμπαράστασης που έχει δεχθεί και παράλληλα ζητά, μέσα από την καρδιά της, τον μέγιστο σεβασμό στην ιδιωτικότητά της αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές».
Ο πρώην παίκτης των νέων της Λεγκανές έπαιξε σε έξι συλλόγους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πέρασε από τις Φουενλαμπράδα, AD Unión Adarve, Ναβαλκαρνέρο, Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα και Καστεγιόν, προτού μετακομίσει στην Τενερίφη το καλοκαίρι του 2025. Με τη φανέλα της τελευταίας κατέγραψε 36 συμμετοχές και 11 γκολ.
Το σοκαριστικό βίντεο
🔵⚪️ | Golpe fortísimo de Owono sobre Jesús de Miguel que hace que salten todas las alarmas. 🇪🇸👀
🙏🏼 Pronta recuperación a Jesús y que todo quede en un susto
🏟️ Tenerife – Andorra https://t.co/NXopIJ7p9H
— Laliga News (@laligaa_neews) November 2, 2026

















































