Το Google Maps είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μας έχει δώσει η σύγχρονη τεχνολογία. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι ανάμεσα στις αμέτρητες δυνατότητες που σου δίνει δεν θα περίμενε κανείς πως είναι και ο εντοπισμός κατά συρροήν δολοφόνων.

Πρόκειται για την περίπτωση του Juan Carlos Hernandez, γνωστού και με το όνομα «χασάπης του Εκατεπέκ». Ο συγκεκριμένος, μαζί με τη σύντροφό του, Patricia Martinez από το 2012 και μέχρι το 2018 σκότωσε και διαμέλισε τουλάχιστον 20 νεαρά κορίτσια. Στη συνέχεια μετέφερε τα κομμάτια από τα σώματά τους σε σακούλες τις οποίες έθαβε σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Και ενώ η αστυνομία αδυνατούσε να βρει τον ένοχο όλων αυτών των δολοφονιών, ήρθε ένα δώρο κυριολεκτικά εξ ουρανού. Συγκεκριμένα, μία φωτογραφία με το ζευγάρι να μεταφέρει γεμάτες σακούλες τον Οκτώβριο του 2018 έκανε τις αρχές να τον αναζητήσουν περισσότερο.

@googlemapsfun SCP 173 in the Backrooms??😰 #googleearth #googlemaps #googlemapsfun ♬ sonido original – DeTodoUnPoco

Έτσι, χρησιμοποίησαν υλικό από την Street View επιλογή του Google Maps και κατάλαβαν ότι οι σακούλες αυτές είχαν θαφτεί σε ένα άδειο οικόπεδο που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είναι προφανές, παρενέβησαν άμεσα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν και άλλα ανθρώπινα μέλη, με αποτέλεσμα οι δύο τους να συλληφθούν και να καταδικαστούν σε ισόβια.

Η ιστορία επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από ένα viral video που ανέβηκε πρόσφατα στο TikTok προκαλώντας ανατριχίλα στους χρήστες της πλατφόρμας.