Ο θάνατος του Χόντι Τσάιλντρες αποκάλυψε μια ιστορία καλοσύνης, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια, στην πόλη Geraldine της Αλαμπάμα.

Τότε, ο Τσάιλντρες μπήκε στο φαρμακείο της Μπρουκ Γουόκερ στην Αλαμπάμα και την ρώτησε εάν υπάρχουν οικογένειες στην πόλη που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

«Του είπα “Ναι, δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά”», θυμήθηκε η φαρμακοποιός. «Και μου έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, διπλωμένο». Της είπε να το χρησιμοποιήσει για όποιον δεν μπορούσε να πληρώσει τις συνταγές φαρμάκων του.

«Είπε: “Μην πεις σε κανέναν από πού προήλθαν τα χρήματα – αν ρωτήσουν, απλά πες τους ότι είναι ευλογία από τον Κύριο”».

Τον επόμενο μήνα, ο Τσάιλντρες πέρασε ξανά το κατώφλι του φαρμακείου και έδωσε ξανά στην Γουόλκερ ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Αυτό γινόταν κάθε μήνα για χρόνια, μέχρι που ο άνδρας δεν μπορούσε πια να πάει στο φαρμακείο λόγω της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Με τα χρήματά του, μπορούσε να βοηθήσει κάθε μήνα δύο άτομα που δεν είχαν ασφάλιση ή των οποίων τα επιδόματα δεν κάλυπταν τα φάρμακα.

Όταν ο Τσάιλντρες πέθανε την Πρωτοχρονιά στα 80 του χρόνια, η φαρμακοποιός αποφάσισε να ενημερώσει την οικογένειά του για τις δωρεές. Την ώρα που η Γουόκερ σκεφτόταν αυτό, η κόρη του Τσάιλντρες, Τάνια, ετοιμαζόταν να μιλήσει για την γενναιοδωρία του πατέρα της στην κηδεία του στις 5 Ιανουαρίου.

Ο 80χρονος της είχε εκμυστηρευτεί την πράξη προσφοράς του πριν τον θάνατό του. Ο πατέρας της ζούσε από τον λογαριασμό συνταξιοδότησής του και την κοινωνική ασφάλιση. «Δεν ξόδευε πολλά χρήματα στη ζωή του, αλλά πάντα έδινε ό,τι μπορούσε», ανέφερε η Τάνια, η οποία ήταν η μοναδική από την οικογένεια που γνώριζε την πράξη του πατέρα της.

«Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς τον ενέπνευσε να αρχίσει να δίνει χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων στο φαρμακείο, αλλά ξέρω ότι όταν η μητέρα μου ήταν άρρωστη, τα φάρμακά της ήταν ακριβά», δήλωσε η Τάνια, «Οπότε ίσως αυτό να είχε κάποια σχέση με αυτό».

Στην κηδεία του Χόντι Τσάιλντρες, οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν την πράξη του. «Άκουσα από ανθρώπους που είπαν ότι περνούσαν δύσκολες στιγμές και ότι οι συνταγές τους είχαν πληρωθεί όταν πήγαν να τις παραλάβουν», είπε, μιλώντας για μια γυναίκα που δεν είχε 600 δολάρια για ένα φάρμακο για τον γιο της.

«Μου έγραψε και μου είπε ότι δεν ήξερε ποιος την είχε βοηθήσει μέχρι που πέθανε ο πατέρας μου», είπε η Τάνια. «Είπε ότι την ανακούφισε ως μητέρα και δεν μπορούσε να ευχαριστήσει αρκετά τον πατέρα μου».

Η φαρμακοποιός Γουόκερ έχει ακούσει και αυτή παρόμοιες ιστορίες. Όπως μια ανύπαντρη μητέρα και την κόρη της που χρειάζονταν και οι δύο ένα φάρμακο που δεν κάλυπτε η ασφάλειά τους. Όταν η Γουόκερ πλήρωσε το φάρμακο από τα χρήματα του Τσάιλντρες και τους έδωσε τη τη συνταγή με την απόδειξη, είπε, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα.

«Επέστρεψε αρκετούς μήνες αργότερα και ζήτησε να το πληρώσει», ανέφερε η φαρμακοποιός.

Η Γουόκερ είπε ότι αισθάνεται τιμή που ο Τσάιλντρες την εμπιστεύτηκε για τα χρήματά του για να κάνει καλό. «Η καλοσύνη του με παρακίνησε να γίνω πιο συμπονετικός άνθρωπος, είπε. «Ήταν απλά ένας καλός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει στην κοινότητά του και σίγουρα το έκανε. Δημιούργησε μια κληρονομιά καλοσύνης».

Τώρα, οι κάτοικοι της πόλης Geraldine στην Αλαμπάμα πηγαίνουν στο φαρμακείο, προσφέροντας τις δικές τους δωρεές, συνεχίζοντας την προσφορά του Χόντι Τσάιλντρες.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΤι καιρό θα κάνει σήμερα και το Σαββατοκύριακο σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΦωτιά στο Μάτι: Επιβραβεύουν τον Λάμπρη με προαγωγή και τον κάνουν Επιτελάρχη της Πυροσβεστικής!