Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνανε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Έτσι, η ιστορία του άντρα από τη Γιούτα των ΗΠΑ ο οποίος κανόνισε ολόκληρη ληστεία τράπεζας για μόλις ένα δολάριο, προκειμένου να συλληφθεί και να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, δεν μπορεί παρά να φαντάζει περίεργη.

Ο 65χρονος Donald Santacroce είναι ο δράστης μίας από τις πιο παράξενες ληστείες τραπεζών στην ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας (13/03) μπήκε σε κατάστημα της Wells Fargo Bank στο Σολτ Λέικ Σίτυ και παρέδωσε, σε έναν από τους ταμίες ένα σημείωμα. «Παρακαλώ συγχωρήστε με που το κάνω αυτό, αλλά πρόκειται για ληστεία. Παρακαλώ πολύ δώστε μου ένα δολάριο. Ευχαριστώ», έγραφε το σημείωμα, το οποίο ο ταμίας της τράπεζας πρέπει να θεώρησε αστείο, δίνοντάς του το ποσό.

Ωστόσο, αφού το προσωπικό της τράπεζας συμμορφώθηκε με την απαίτηση του επίδοξου ληστή, τού ζήτησε να πάρει το δολάριό του και να φύγει. Ο ίδιος, όμως τούς απάντησε ότι είχε μόλις ληστέψει την τράπεζα, και θα έπρεπε να καλέσουν την αστυνομία για να τον συλλάβουν. Στη συνέχεια, ο Santacroce κάθισε στο λόμπι της τράπεζας και περίμενε υπομονετικά την αστυνομία.

Μάλιστα, καθώς ο διευθυντής του τραπεζικού καταστήματος οδηγούσε τους υπαλλήλους του στο πίσω δωμάτιο για την ασφάλειά τους, κλειδώνοντας τις πόρτες, άκουσε τον ηλικιωμένο ληστή να παραπονιέται για το πόσο αργούσε η αστυνομία να φτάσει στο σημείο. Σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψής του, μάλιστα, «ο Ντόναλντ εξήγησε στα θύματα ότι ήταν τυχεροί που δεν είχε όπλο, και ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η αστυνομία άργησε τόσο να φτάσει στο σημείο».

Πράγματι, τελικά η αστυνομία έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τον65χρονο μη γνωρίζοντας ότι, από την αρχή, αυτό ακριβώς ήταν το σχέδιό του. Κανείς, για την ώρα δεν ξέρει γιατί, αλλά προφανώς, ο ληστής ήθελε πραγματικά πολύ να καταλήξει σε ομοσπονδιακή φυλακή. Μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ότι, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί το πλάνο του είναι να ληστέψει άλλη μία τράπεζα, ζητώντας μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, μέχρι να καταλήξει σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Μάλλον, οι τοπικές τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν νέο «χτύπημα» του ληστή του ενός δολαρίου καθώς, από την Τετάρτη, ο Donald Santacroce δεν βρίσκεται πλέον τρόφιμος της ομοσπονδιακής φυλακής του Σολτ Λέικ Σίτυ. Σύμφωνα με το NBC News, πάντως, ο 65χρονος συνελήφθη και την περασμένη εβδομάδα για απρόσεκτη οδήγηση στο Μιζούρι, όπου και του ανέστειλαν την άδεια οδήγησης.

Η περίπτωση του Ντόναλντ δεν είναι η πρώτη ανθρώπου που απαιτεί να μπει πίσω από τα κάγκελα. Το φως κατά καιρούς έχουν δει διάφορες περίεργες ιστορίες, με πιο χαρακτηριστικές αυτή ενός άνδρα που λήστεψε τράπεζα προκειμένου να συλληφθεί και να περάσει λίγο χρόνο μακριά από τη γυναίκα του, καθώς και αυτή ενός ληστή καταστήματος ο οποίος ήθελε να συλληφθεί γιατί το κόστος της καθημερινής ζωής ήταν δυσβάστακτο.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΠατέρας κλειδώθηκε στο ΙΧ με τα 2,5 ετών παιδιά του και άνοιξε φιάλες υγραερίου
Επόμενο άρθροΣοκαριστική καταγγελία εργαζομένου για το ΜΕΤΡΟ: «Τα Τέμπη θα ωχριούν μπροστά σε αυτό»