Ένα κινητό ραντάρ ταχύτητας, που τοποθετήθηκε σε αυτοκινητόδρομο στο Ρότερνταμ όπου εκτελούνται έργα, δεν «άντεξε» τον αριθμό των παραβάσεων που έγραφε σε καθημερινή βάση και βγήκε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας, ο αριθμός των κλήσεων πλησίαζε τις δέκα χιλιάδες καθημερινά.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται τόσο στην κάμερα αυτή καθαυτή, αλλά στο σύστημα επεξεργασίας των δεδομένων, το οποίο δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των καταγεγραμμένων παραβατών.

Το ραντάρ τοποθετήθηκε λόγω της ανακαίνισης μιας γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο 16 της Ολλανδίας, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα να έχει μειωθεί στα 70 χλμ./ώρα και τους οδηγούς να μην το έχουν συνηθίσει ακόμα.

Η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι ίσως ενεργοποίησε πιο γρήγορα την κάμερα από όσο θα έπρεπε και πρόσθεσε ότι η κάμερα έπρεπε να απενεργοποιηθεί τόσο λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασε, όσο και του πλήθους των κλήσεων.

Μάλιστα τόνισε ότι δεν ήταν αυτοσκοπός η καταγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων παραβάσεων και για αυτό το λόγο προχώρησε σε διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ενώ τοποθέτησε ακόμα περισσότερες ταμπέλες που ενημερώνουν τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα εγκαίρως.

Πλέον η κάμερα έχει ενεργοποιηθεί ξανά, με την αρμόδια αρχή να αναφέρει ότι πλέον οι οδηγοί προσαρμόστηκαν στο νέο όριο ταχύτητας, με τον αριθμό προστίμων να είναι σημαντικά χαμηλότερος από ό,τι στις αρχές του μήνα.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΤο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Σύρου που σχεδιάστηκε πριν καν γεννηθεί ο Έλον Μασκ (vid)
Επόμενο άρθροΗ «Γενική Πρόβα Αυτοκτονίας» το βράδυ του Σαββάτου στις Πολιτιστικές Απόπειρες