Ο JP Mancini II, διαχρονικά λάτρης της πολυτέλειας, είδε μια επαγγελματική ευκαιρία και την άρπαξε.

Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να ενοικιάσει το 11 μέτρων και 400.000 δολαρίων σκάφος του, μέσω της πλατφόρμας Boatsetter. Τον πρώτο μήνα έκλεισε 11 ταξίδια. Τον δεύτερο, τα διπλάσια.

Διαβλέποντας μια προσοδοφόρα επιχειρηματική ευκαιρία στον ορίζοντα, έβαλε το σκάφος του και σε άλλες πλατφόρμες ενοικίασης, ενώ αγόρασε και ένα δεύτερο, μικρότερο σκάφος για ενοικίαση στο Χάμπτον της Βιρτζίνια, όπου ζει.

Ο 32χρονος που κερδίζει 39.000 δολάρια το μήνα δουλεύοντας μόλις μισή ώρα την ημέρα

Σήμερα, τα δύο σκάφη αυτά αποφέρουν ένα μηνιαίο εισόδημα 38.800 δολαρίων στον Μαντσίνι, κι αυτό με δουλειά μόλις μισής ώρας ημερησίως, χρόνο τον οποίο ξοδεύει για τη διαχείριση των κρατήσεων και τη συνεννόηση με τους καπετάνιους -τους οποίους προσλαμβάνουν και πληρώνουν οι ίδιοι οι ενοικιαστές- για τη σωστή συντήρηση των σκαφών του.

Το μεγαλύτερο σκάφος τού Μαντσίνι, που έχει βάση το Κι Γουέστ της Φλόριντα, ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του. Ο επιχειρηματίας χρεώνει μεταξύ $799-$1,899 για μίνι κρουαζιέρες, 2 – 8 ωρών, χωρίς να περιλαμβάνονται στο κόστος έξοδα καυσίμων και πουρμπουάρ. Οι ενοικιαστές πρέπει επίσης να κλείσουν τον καπετάνιο – συνήθως από λίστες που προσφέρει ο ίδιος ο Μαντσίνι ή οι πλατφόρμες ενοικίασης.

«Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι πληρώνουν για το Ritz Carlton όταν στο δρόμο υπάρχει και το Motel 6 των 39.99 δολαρίων. Έχει να κάνει με την εμπειρία» λέει ο ίδιος.

Τον προηγούμενο χρόνο τα καθαρά έσοδα τού Μαντσίνι από αυτή την απασχόληση ήταν 190.000 δολάρια, περίπου 100.000 δολάρια περισσότερα σε σχέση με αυτά που έβγαζε στο απόγειο της καριέρας του ως πωλητής αυτοκινήτων πλήρους απασχόλησης, πλην όμως με πολύ λιγότερες ώρες δουλειάς.

Ο ίδιος, αντί να αποδώσει τα χρήματα αυτά στην αποπληρωμή δανείων 550.000 δολαρίων που είχε πάρει για την αγορά των σκαφών, τα χρησιμοποίησε στην επένδυση άλλων σκαφών, αλλά και στον κτηματομεσιτικό τομέα, όπως λέει.

Ο Μαντσίνι, πρώην πωλητής αυτοκινήτων, λέει πως προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την αγορά και τρίτου σκάφους – με ορίζοντα την απόκτηση κι ενός τέταρτου, τα οποία θα έχουν ως έδρα το Χίλτον Χεντ στη Νότια Καρολίνα και το Σεντ Πίτερσμπεργκ στη Φλόριντα.

«Δε μ’αρέσει να ξοδεύω το εισόδημά μου. Το χρησιμοποιώ για να κάνω κι άλλες επενδύσεις. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ξεκίνησα και τις ενοικιάσεις. Δεν μπορούσα να υποβάλλω τον εαυτό μου στο κόστος των πολυτελών σκαφών, οπότε βρήκα έναν τρόπο να κερδίζω από αυτά» εξηγεί ο ίδιος.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΤα φαρμακεία που εφημερεύουν την Κυριακή σε Μαραθώνα, Ραφήνα και Πικέρμι
Επόμενο άρθροΗ αθηναϊκή πολυκατοικία με τις ιδιωτικές πισίνες σε κάθε μπαλκόνι (pics & vid)