Τέλος στη φημολογία περί κλεισίματος των σχολείων και αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας έβαλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός απαντώντας σε φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για απόφαση ώστε να κλείσουν τα σχολεία μέσα στον Νοέμβριο.

Παράλληλα, αναφερόμενη στα κρούσματα και τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «Έξι τμήματα είναι κλειστά σε πάνω από 80.000 τμήματα, εφαρμόζονται πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σε περίπτωση κρούσματος απομονώνεται αμέσως.

Κάνουν επτά τεστ τα παιδιά την εβδομάδα. Πριν από δύο μήνες το 30% των κρουσμάτων ήταν σε παιδιά, τώρα έχει πέσει στο 25% και αυτό λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων και παρά την αύξηση των κρουσμάτων γενικά. Δεν έχουμε μαζική διασπορά στα σχολεία.

Ωστόσο, στις περιοχές που υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τότε έχουμε περισσότερα κρούσματα στα σχολεία».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε, φιλοξενούμενη στον Max Fm της Πάτρας, πως: «Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς φτάνουν το 82%-83 % , σε ό,τι αφορά τα παιδιά στην ηλικία 15-17 στο 38-39% και σε ό,τι αφορά τις ηλικίες 12-17 αγγίζουν το 27 %». Ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς να ακούσουν τους επιστήμονες σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Είναι επιτακτικής σημασίας ο εμβολιασμός καλούμε τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».