Τρίτος δήμος στην Ανατολική Αττική (μετά από αυτούς της Κρωπίας και της Λαυρεωτικής) προσπαθεί να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία των πολιτών του με τη διενέργεια rapid tests.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προχωρεί την Τρίτη 12  ανουαρίου 2021, στην διενέργεια δωρεάν drive through rapid tests.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Νέας Μάκρης, (επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Νικολάου Πλαστήρα, μπροστά στο ξενοδοχείο «Νηρέας» και θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν το τεστ οφείλουν να προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα δίκυκλο ή τετράκυκλο, καθώς η εξέταση θα γίνεται μόνο μέσα ή πάνω στο μεταφορικό τους μέσο.

Η χρήση μάσκας είναι αυτονόητο ότι είναι απαραίτητη.

Επίσης επιτρέπονται τα μέλη μιας οικογένειας σε κάθε αυτοκίνητο αλλά και εως δύο άτομα που δεν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, καθώς τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα προστασίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου καθώς και την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μαραθώνα. Στέργιος Τσίρκας αναφέρει σχετικά:

«Ο Δήμος Μαραθώνα εργάζεται καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Εμείς δεν ανήκουμε στους «κόκκινους Δήμους».
Ωστόσο, με την πρωτοβουλία μας για την διεξαγωγή των drive through rapid tests στην περιοχή μας, θέλουμε να προστατέψουμε τους δημότες μας και να θωρακιστούμε όσο περισσότερο μπορούμε απέναντι στον αόρατο εχθρό που άλλαξε ριζικά τις ζωές μας. Ευχαριστώ προσωπικά τον ΕΟΔΥ που στρέφει το ενδιαφέρον του και στον δικό μας Δήμο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, και εύχομαι να επανέλθουμε άμεσα στην κανονικότητα μας».