Την αντίδραση της δανέζικης εταιρίας Lego προκάλεσε η απόφαση αστυνομικού τμήματος της Καλιφόρνιας να δημοσιεύει στα social media φωτογραφίες υπόπτων, στις οποίες είχε καλύψει τα πρόσωπά τους με τα γνωστά «κεφαλάκια» από τις φιγούρες των παιχνιδιών της.

Το αστυνομικό τμήμα της Μιουριέτα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τακτική. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, μία διευκρινιστική ανάρτηση της πολιτικής του που συνοδευόταν από φωτογραφία πέντε υπόπτων με διαφορετικές φιγούρες Lego προκάλεσε –μεταξύ άλλων– την αντίδραση της διάσημης εταιρείας παιχνιδιών.

Στην ανάρτηση της 18ης Μαρτίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αστυνομικού τμήματος, οι υπεύθυνοι του αστυνομικού τμήματος εξηγούσαν πως απαγορεύεται να εμφανίζουν στα social media τα πρόσωπα υπόπτων, τα οποία υποχρεούνται βάσει νέου νόμου να καλύπτουν.

«Το αστυνομικό τμήμα της Murrieta είναι υπερήφανο για τη διαφάνειά του, αλλά από την άλλη σέβεται τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει ο νόμος σε όλους, ακόμη και στους υπόπτους», έγραφε η ανάρτηση.

Μία ημέρα μετά, η δανέζικη εταιρεία παρενέβη και «με σεβασμό μας ζήτησε να σταματήσουμε τη χρήση της πνευματικής της ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο φυσικά κατανοούμε και με το οποίο θα συμμορφωθούμε», σημείωσε σε δήλωσή του ο υπαστυνόμος Τζέρεμι Ντουράντ.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης άλλων μεθόδων για να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε το περιεχόμενό μας με τρόπο που είναι ενδιαφέρον στους ακολούθους μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗavgi.gr
Προηγούμενο άρθροΚινέζοι τουρίστες έστησαν καβγά με μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie
Επόμενο άρθροΠόσο ανθεκτική είναι η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου σε πρόσκρουση πλοίου