Αν έπρεπε να μπει μια άνω τελεία, ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το Μάτι μετά τα όσα συνέβησαν το στοιχειωμένο απόγευμα της 23ης Ιουλίου (χωρίς αυτό επουδενί να σημαίνει ότι ξεχνάμε, κάθε άλλο μάλιστα), αυτή συμβολικά μπήκε με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΝΑΟΜΑ την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Μια εκδήλωση μνήμης αλλά και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον της περιοχής.

Το «Δέντρο της Αγάπης και της Ελπίδας», όπως ονομάστηκε, φωτίστηκε παρουσία σχεδόν 1.000 ατόμων, τόσο κατοίκων από το Μάτι, όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά και δεκάδων εκπροσώπων των ΜΜΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι στην προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Η ευχάριστη νότα δόθηκε από τη χορωδία ενηλίκων του καλλιτεχνικού συλλόγου Νέας Μάκρης, αλλά και από την παιδική χορωδία του Ωδείου Νέας Μάκρης, ενώ το κερασάκι στην τούρτα της εκδήλωσης μπήκε από τη Μπάντα του Ελληνικού Στρατού.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν δωρεάν γλυκά, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ενώ την παράσταση -και τα μυαλά των πιτσιρικάδων- έκλεψε ο Άγιος Βασίλης.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στα παιδιά δόθηκαν περίπου 400 δώρα με πρωτοβουλία του ΝΑΟΜΑ και χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση που έδειξαν δεκάδες επιχειρήσεις και οργανισμοί που συμμετείχαν ως χορηγοί.