Στο Open μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή το βιβλίο του, «Εξήντα Χρόνια Τρύγος». Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εξάρτησή του από το αλκοόλ, τη γυναίκα της ζωής του και τα εγγόνια του.

Περιγράφοντας τον εαυτό του με τρεις λέξεις, ο Γ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «Είμαι πάρα πολύ δραστήριος, ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα. Όταν κάτι με ενδιαφέρει πολύ είμαι πάρα πολύ αφοσιωμένος – είτε αυτό είναι ένα αντικείμενο, είτε ένας έρωτας, είτε οτιδήποτε. Το τρίτο είναι η αισθητική, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ωραία πράγματα γύρω μου».

Ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, και στη σχέση του με το αλκοόλ. «Ενα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι», τόνισε και συνέχισε αναφέροντας ότι, η συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον εξαρτημένο είναι η εξής:

«πρέπει να το παραδεχτεί και για να απεξαρτηθεί, πρέπει να πει ότι το θέλει. Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που πολλοί μου λένε ότι “δεν είσαι, αφού δεν πίνεις”. Οχι. Όλοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι “εγώ είμαι αλκοολικός”. Να μην πιω σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω».