Το Netflix αποκάλυψε χθες το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσει ένας χρήστης του για να διαμοιράσει τον λογαριασμό του με έναν τρίτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσοι πληρώνουν την Basic βαθμίδα της υπηρεσίας δε θα μπορούν να βάλουν ένα έξτρα άτομο στον λογαριασμό τους (το ίδιο αφορά και για εκείνους που πληρώνουν το Standard with Ads).

Οι νέες πληροφορίες αφορούν τα άτομα της Αμερικής, αλλά αυτό μας δίνει και μια ιδέα για το πόσο μπορεί να πληρώσει κάποιος στην Ελλάδα, εάν θέλει να μοιραστεί τον κωδικό του με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειά του. Σύμφωνα με το Netflix, λοιπόν, όσοι πληρώνουν το κανονικό (Standard) πακέτο συνδρομής των $15.49 μηνιαίος (€10.99 στην Ελλάδα) θα χρειαστεί να δίνουν έξτρα $7.99 (περίπου 7 ευρώ στη χώρα μας) κάθε μήνα.

Επίσης, όσοι πληρώνουν το πιο ακριβό πακέτο Premium που προσφέρει 4K ανάλυση (€13.99 στην Ελλάδα), θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν δύο έξτρα μέλη με $7.99 για το καθένα κάθε μήνα. Εάν ένας χρήστης δεν πληρώνει, τότε δε θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Από την κίνηση αυτή θα επηρεαστούν πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix που παρακολουθούν σειρές και ταινίες στην πλατφόρμα, μέσα από κωδικό που μοιράζονται με κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή τους.

Με βάση το σκεπτικό του Netflix, το 1/3 των συνολικά 223+ εκατομμυρίων συνδρομητών του δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και φυσικά θέλει να βγάλει λεφτά από αυτά τα 100 εκατ. χρηστών.

Το Netflix ξεκινάει ήδη να στέλνει emails στις ΗΠΑ σε συνδρομητές που μοιράζονται τον λογαριασμό τους και μπορείτε να δείτε την εικόνα παρακάτω:

Το Netflix έχει εισάγει και μια νέα καρτέλα στη σελίδα υποστήριξης και εξηγεί τι είναι τα «νέα μέλη» και πώς λειτουργεί αυτό το νέο σύστημα, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Προς το παρόν αυτό αφορά μόνο την αγορά της Αμερικής και κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα έρθει και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε πόσο θα κοστίζει στα μέρη μας ή πότε να το περιμένουμε.

ΠΗΓΗunboxholics.com
Προηγούμενο άρθροΠέντε συνολικά οι τραυματίες από το σοβαρό τροχαίο στη Διονύσου
Επόμενο άρθροΘλίψη στη Νέα Μάκρη για την απώλεια του Αλέκου Πανουργιά