Για «νέα πρόταση Νίμιτς» κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ της πΓΔΜ.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Η… διασπορά της «είδησης» ξεκίνησε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, οι οποίες επικαλούμενες καλά ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat) η οποία δεν έχει ωστόσο δημοσιεύσει ακόμη το σχετικό θέμα γράφουν για μια «νέα πρόταση Νίμιτς», την οποία ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ενδέχεται, όπως σημειώνουν, να καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα ενδεχόμενη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως σημειώνουν οι εν λόγω ιστοσελίδες, θα αναφέρονται στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ».

Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΤώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Εθνική
Επόμενο άρθροΟι 14 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το sex