Τις τελευταίες δεκαετίες πέφτει όλο και περισσότερο φως σε ό,τι αφορά το sex, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά που μέχρι πρότινος έμοιαζαν κοινώς αποδεκτές αλήθειες να αποδεικνύεται ότι δεν ισχύουν στην πραγματικότητα.

 

Πόσο ενημερωμένος είστε, όμως, γύρω από τους μύθους που περιβάλλουν το sex;

Δείτε τους 14 πιο δημοφιλείς μύθους, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

1. Το σεξ είναι καλύτερο όταν είσαι νέος

Σίγουρα το σεξ όταν κανείς είναι νέος μπορεί να είναι πιο γρήγορο, πιο έντονο και πιο αθλητικό, αλλά οι σεξουαλικά ενεργοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας δηλώνουν πως στη φάση αυτή έχουν την πιο ικανοποιητική και συναισθηματικά ανταποδοτική σεξουαλική ζωή από ποτέ. Η έμφαση δε δίνεται στους γρήγορους οργασμούς, αλλά στην αισθησιακότητα, τη δημιουργικότητα, και τη συναισθηματική σύνδεση.

2. Τα προφυλακτικά μειώνουν την απόλαυση

Το σωστό προφυλακτικό μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική απόλαυση και για τους δύο συντρόφους. Σε μια σχετική έρευνα βρέθηκε ότι το 68% των ανδρών διαλέγουν το λάθος μέγεθος και σχήμα προφυλακτικού. Όταν βρήκαν το κατάλληλο, τα επίπεδα της σεξουαλικής τους απόλαυσης εκτοξεύτηκαν.

3. Η συνουσία από μόνη της μπορεί να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό

Σχεδόν το 75% των γυναικών δεν καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό όταν η σεξουαλική πράξη περιορίζεται μόνο στη συνουσία, αλλά χρειάζεται άμεσο κλειτοριδικό ερεθισμό. Εάν μάλιστα οι δύο σύντροφοι επιθυμούν να συγχρονίσουν την κορύφωση της σεξουαλικής τους διέγερσης, είναι απαραίτητος ο ερεθισμός της κλειτορίδας με τη βοήθεια των δαχτύλων ή ακόμα και τη χρήση ενός σεξουαλικού βοηθήματος.

4. Οι άνδρες συνήθως δεν είναι μονογαμικοί αλλά οι γυναίκες είναι

Οι γυναίκες δέχονται σίγουρα έντονες κοινωνικές πιέσεις που έχουν σκοπό να περιορίσουν τη σεξουαλική τους έλξη σε ένα σύντροφο κάθε φορά. Σε επίπεδο βιολογίας και προσωπικότητας όμως, είναι εξίσου ικανές με τους άνδρες να διατηρούν πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους.

5. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο από τους άνδρες για το σεξ

Ευτυχώς για τους άνδρες κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι γυναίκες μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ όταν υπάρχει ιστορικό κακοποίησης, όταν η σχέση τους ταλανίζεται από προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται, καθώς και όταν οι απαιτήσεις από την εργασία και την ανατροφή των παιδιών είναι πολύ υψηλές. Σε γενικές γραμμές, μια σεξουαλικά ικανοποιημένη γυναίκα είναι χαρούμενη και διατιθέμενη να δώσει και να λάβει αγάπη.

6. Οι άνδρες πρέπει να εκσπερματίσουν για να βιώσουν τη σεξουαλική απόλαυση

Αυτή είναι μια κοινή πεποίθηση των γυναικών , οι οποίες συχνά εστιάζονται στο να φέρουν τους συντρόφους τους στο σημείο της εκσπερμάτισης. Όποιος άνδρας όμως έχει μάθει να ξεχωρίζει την εκσπερμάτιση από τον οργασμό, γνωρίζει ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα στον οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η προτεραιότητα να είναι η εκσπερμάτιση.

7. Ένας άνδρας πρέπει να έχει στύση για να απολαύσει το σεξουαλικό παιχνίδι

Τα προκαταρτικά δεν απαιτούν την ύπαρξη στύσης και η διαδικασία της διέγερσης μια γυναίκας μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστική εάν δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις απαιτήσεις της επίδοσης. Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν τα προκαταρτικά περισσότερο από τη συνουσία και μάλιστα, η ευχαρίστηση είναι μεγαλύτερη όταν το προκαταρτικό παιχνίδι δε βιώνεται σαν μια στρατηγική για να φτάσει το ζευγάρι στη συνουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

8. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του πέους τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση

Η σύγχρονη βιβλιογραφία δείχνει ότι το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θεωρείται από την κοινή γνώμη. Αυτό που φαίνεται να έχει σημασία είναι η συμβατότητα των μεγεθών. Ένα μεγάλο πέος και ένας μικρός κόλπος για παράδειγμα δεν είναι ένας ιδανικός συνδυασμός. Το να γνωρίζει ένας άνδρας πώς να χρησιμοποιεί το πέος του για να προσφέρει στη σύντροφό του απόλαυση είναι πολύ πιο σημαντικό από το ίδιο το μέγεθος του οργάνου.

9. Οι περισσότεροι γάμοι δεν επιβιώνουν μετά από μια εξωσυζυγική σχέση

Η σχετική έρευνα αποκαλύπτει το αντίθετο ως έναν βαθμό. Ο ευκαιριακός εξωσυζυγικός δεσμός του άνδρα χωρίς συναισθηματική σύνδεση είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος για το γάμο, σε σύγκριση με τον εξωσυζυγικό δεσμό της γυναίκας που έχει έντονο το στοιχείο της σύγκρισης των δύο συντρόφων. Το κλειδί για την ανάρρωση του γάμου είναι η απόδοση ενός αυθεντικού και συνεκτικού νοήματος στο δεσμό και η αναδόμηση της εμπιστοσύνης, της οικειότητας και του σεξουαλικού δεσμού ανάμεσα στους δυο συζύγους.

10. Όσο περισσότερη οικειότητα αναπτύξει το ζευγάρι, τόσο καλύτερο θα είναι το σεξ

Ο μεγαλύτερος εχθρός του σεξ είναι η ανία. Κάθε ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με την πρόκληση βρει το σεξουαλικό του στυλ που θα εξισορροπεί την οικειότητα και τον ερωτισμό. Η ανάπτυξη πολύ μεγάλης οικειότητας μπορεί να οδηγήσει τους δυο συντρόφους να από-ερωτικοποιήσουν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα η σχέση να χάσει τον αισθησιακό της χαρακτήρα.

11. Λιγότερο από το 10% των γυναικών βιώνει πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη

Δυστυχώς, το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και φτάνει στο 30%. Όταν λοιπόν μια γυναίκα αναφέρει δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο άνδρας πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη.

12. Εάν η γυναίκα δεν έχει πολλαπλούς οργασμούς είναι σημάδι σεξουαλικής αναστολής

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Όταν τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι με όρους σεξουαλικής επίδοσης μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την γυναικεία σεξουαλικότητα και κατ’ επέκταση τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, οδηγώντας σε συχνά σε δευτεροπαθή σεξουαλική δυσλειτουργία. Η αποδοχή της σεξουαλικής φωνής της γυναίκας και του τρόπου με τον οποίο φτάνει σε οργασμό είναι η πιο υγιής προσέγγιση για τη γυναίκα, αλλά και το ζευγάρι.

13. Κάθε άνδρας μπορεί να μάθει να ελέγχει την εκσπερμάτιση του

Κάποιοι άνδρες εκσπερματίζουν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με κάποιους άλλους. Ο χρόνος μέχρι την εκσπερμάτιση μπορεί να αυξηθεί και εάν κάποιος άνδρας δεν είναι ικανοποιημένος, είναι σημαντικό να συζητήσει το θέμα με τον ειδικό που εμπιστεύονται. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις και θεραπείες που βοηθούν στην αύξηση του χρόνου μέχρι την εκσπερμάτιση. Οι προσδοκίες όμως, είναι σημαντικό να είναι ρεαλιστικές. Οι άνδρες που δυσκολεύονται να ξεπεράσουν το ένα λεπτό, δε θα επιτύχουν το χρόνο των εργαζόμενων στη βιομηχανία του πορνό. Η έμφαση πρέπει να δίνεται στην απόλαυση των δυο συντρόφων και όχι στην επίτευξη καλύτερου χρόνου.

14. Αυτό που κυρίως θέλει μια γυναίκα είναι έναν άνδρα που θα τη φέρει σε οργασμό

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες θέλουν τους άνδρες που τις κάνουν να νιώθουν επιθυμητές. Εάν μια γυναίκα θέλει την άρτια τεχνική θα μπορούσε να ικανοποιηθεί με ένα σεξουαλικό βοήθημα. Αυτό που θέλει είναι να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί απλά και μόνο η παρουσία της να προκαλεί την ερωτική επιθυμία του συντρόφου της. Από τη μεριά του, ο σύντροφος είναι πολύ σημαντικό να την αφήνει να αντιληφθεί τη σεξουαλική του επιθυμία.

 

Πηγή: onmed.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα πρόταση ΟΗΕ για το Μακεδονικό
Επόμενο άρθροΟΗΕ: Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του Έμπολα