Λεπτομέρειες για το περιστατικό με το άτυχο δελφίνι που βρέθηκε νεκρό στην Παραλία Μαραθώνα και το λάθος ενός πολίτη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την προχθεσινή ανάρτηση της κ. Ιωάννας Χασιώτη στο Facebook, ένα μικρό σε μέγεθος δελφίνι είχε ξεβραστεί στην Παραλία Μαραθώνα και διαπιστώθηκε αμέσως ότι ήταν νεκρό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του irafina.gr, ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του Λιμενικού από τη Ραφήνα.

Αφού έκαναν καταγραφή του περιστατικού, φωτογράφισαν το δελφίνι και ενημέρωσαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» αλλά και τον Δήμο Μαραθώνα

Το δελφίνι ήταν όντως νεκρό και έπρεπε οι αρμόδιοι από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών να πραγματοποιήσουν εξέταση και να πάρουν δείγματα ώστε να βρεθεί η αιτία θανάτου, καθώς το κήτος δεν είχε εξωτερικά τραύματα

Μέχρι όμως να βρεθεί η κτηνίατρος στο σημείο, κάποιος κάτοικος της περιοχής, έσπρωξε ξανά το δελφίνι στη θάλασσα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ρεύματα και να χαθεί.

Όταν κάτοικοι ή περαστικοί εντοπίζουν κάποιο δελφίνι, φώκια ή ακόμα και θαλάσσια χελώνα, που έχει ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν αλλά να ειδοποιούν τις αρμόδιες αρχές (το λιμενικό ή κάποιο από τα κέντρα διάσωσης) και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δοθούν.

Προηγούμενο άρθροΗ Lamborghini Countach που στραπατσάρισε ο Σκορτσέζε για τον «Λύκο της Wall Street»
Επόμενο άρθροΔίκη για Μάτι: «Σώσαμε όσους μπορούσαμε σε αντίθεση με το κράτος» (vid)