Ένας καλός ύπνος αποτελεί βασικό συστατικό στο να καταφέρει ένας άνθρωπος να φέρεις εις πέρας την μέρα που ακολουθεί. Τόσο επαγγελματικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι ρυθμοί που ζούμε όμως δεν βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να κοιμηθούν. Κυρίως στο να είναι ήρεμοι και χαλαροί, προκειμένου να περάσουν στο πρώτο στάδιο του ύπνου.

Βλέπετε, οι απαιτήσεις που υπάρχουν, οι ρυθμοί της ζωής, αλλά και το άγχος της καθημερινότητας, μόνο σύμμαχοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν στο να κοιμηθεί κάποιος.

Έτσι, όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, αντί να αποβάλουμε το στρες της ημέρας, το μυαλό μας συνεχίζει να δουλεύει στους ίδιους, ίσως και σε περισσότερους ρυθμούς, αναλογιζόμενο την μέρα ή αυτή που έρχεται.

Ο Dr. Andrew Weil που είναι ιδρυτής και διευθυντής του University of Arizona Center for Integrative Medicine προτείνει ένα κόλπο που υπόσχεται οτι θα δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό και θα βοηθήσει στο να κοιμηθεί γρήγορα όποιος την ακολουθήσει.

Πρόκειται για την μέθοδο 4-7-8 που έχει τις… ρίζες της στην αρχαία γιογκική παράδοση που βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και του νου, πριν διευκολύνει στον ύπνο. Για αυτό και ο Dr. Andrew Weil την έχει ονομάσει ως φυσικό ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την λειτουργία ανάπαυσης και πέψης, ενώ απενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί την απόκριση στο στρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Vogue, η μέθοδος 4-7-8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν τον ύπνο, κατά την διάρκεια της νύχτας αν ξυπνήσεις ή ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αποβάλει κάποιος το στρες και το άγχος που τον καταβάλλει.

Πώς λειτουργεί;

Ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα…

Ανέπνευσε από την μύτη για 4 δευτερόλεπτα.

Κράτα την αναπνοή σου για 7 δευτερόλεπτα.

Έκπνευσε για 8 δευτερόλεπτα από το στόμα, κάνοντας τον ήχο «πσσσσσσς» από σφιγμένα χείλη σου.

Τα παραπάνω, πρέπει να τα κάνεις 4 φορές και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσο πιο συχνά το επαναλαμβάνεις, τόσο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει.

ΠΗΓΗgazzetta.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες στο Μπλε Λιμανάκι – Απορρίφθηκε αίτημα κατοίκων για προσωρινή διακοπή
Επόμενο άρθροΒόλος: 50χρονος απείλησε τη γυναίκα του πως «θα γίνει της άλλης Καρολάιν!»