Καλά κρατεί το κίνημα «Δεν πληρώνω» στα διόδια της χώρας μας, με πολλούς οδηγούς να επιστρατεύουν διάφορα μέσα προκειμένου να περάσουν «αέρα» από τους σταθμούς.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν 22χρονο Ελβετό οδηγό, ο οποίος παραβίαζε επί μήνες τις μπάρες των διοδίων στην Ιταλία, θεωρώντας ότι έχει βρει τον τρόπο να διασχίζει τους αυτοκινητοδρόμους τζάμπα.

Ο 22χρονος κολλούσε πίσω από αυτοκίνητα, οι οδηγών των οποίων κατέβαλαν το τέλος διοδίων, και όταν άνοιγε η μπάρα εμεταλλευόταν το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι το κλείσιμό της, περνώντας δίχως να πληρώσει.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, ο… τζαμπατζής οδηγός ήταν συχνός επισκέπτης του αυτοκινητοδρόμου A9 Lainate-Como-Chiasso, και συγκεκριμένα του σταθμού διοδίων Grandate, με τη δράση του να μην περνά απαρατήρητη από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κατόπιν ερευνών διαπίστωσαν ότι πέρασε δωρεάν τα διόδια 172 φορές, μέσα σε διάστημα 10 μηνών.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η εισαγγελία του Κόμο απήγγειλε σοβαρές κατηγορίες απάτης εναντίον του άνδρα. Τα συνολικά απλήρωτα διόδια, που συσσωρεύτηκαν στις πολυάριθμες παράνομες διελεύσεις του, υπολογίζονται σε περίπου 1.600 ευρώ.

Όπως προσθέτουν τα ιταλικά μέσα, η ιστορία του 22χρονου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Μια παρόμοια πρακτική ακολουθούσε και ένας 80χρονος Ιταλός ο οποίος επί δύο χρόνια γινόταν… καπνός από τους σταθμούς διοδίων. Η δράση του έλαβε τέλος, όταν η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου κατάφερε να ταυτοποιήσει το όχημά του, μέσω καμερών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους, το εν λόγω φαινόμενο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, μιας και οδηγεί σε σημαντική απώλεια εσόδων, η οποία επηρεάζει την οικονομική ευρωστία τους και συρρικνώνει την ικανότητά τους να συντηρούν και να βελτιώνουν τους αυτοκινητοδρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα με βάση το Άρθρο 29 του ΚΟΚ, όποιος δεν καταβάλει διόδιο τέλος -όπου προβλέπεται η καταβολή αυτού- τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΓαμπρός σκοτώνεται στο γλέντι από καλεσμένο που χορεύει και τον πυροβολεί κατά λάθος (vid)
Επόμενο άρθροΤάφος με 450 βρικόλακες ανακαλύφθηκε τυχαία στην Πολωνία (vid)