Στιγμές πανικού έζησε μια ομάδα τουριστών στη Νότια Αφρική όταν στη διάρκεια σαφάρι ένας οργισμένος ελέφαντας πλησίασε το λεωφορείο τους και το σήκωσε με τους χαυλιόδοντές του στον αέρα σε μια προσπάθεια να το ανατρέψει.

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Πιλάνεσμπεργκ, νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκι στις 18 Μαρτίου, όταν το λεωφορείο με την ομάδα των Νοτιοαφρικανών τουριστών πλησίασε πολύ κοντά έναν αρσενικό ελέφαντα για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Το πελώριο παχύδερμο εκνευρίστηκε και κινήθηκε απειλητικά προς το λεωφορείο.

Βίντεο κατέγραψαν τη στιγμή που ο ελέφαντας ανασήκωσε με τους χαυλιόδοντές του το μπροστινό τμήμα του λεωφορείου προτού το ρίξει στο έδαφος, ενώ ακούγονται ουρλιαχτά των επιβαινόντων.

Ο οδηγός του οχήματος έκανε όπισθεν και χτύπησε με το χέρι του την πόρτα σε μια προσπάθεια να τρομάξει κάπως τον ελέφαντα για να σταματήσει την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία που διοργάνωσε το σαφάρι, η Mankwe Game Trackers, ο αρσενικός ελέφαντας βρισκόταν σε οίστρο, κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβαίνουν κατά 60 φορές και τα παχύδερμα γίνονται πιο επιθετικά.

Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε στη διάρκεια του περιστατικού, αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη στους τρομοκρατημένους τουρίστες.

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροBirkin της Hermes: Η ακριβότερη τσάντα στον κόσμο και η αγωγή δύο πελατών κατά της εταιρείας
Επόμενο άρθροΠώς το πλοίο έπεσε πάνω στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη – Βίντεο με όλη την πορεία του