Ήταν τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη του 2021, όταν εμφανίστηκε μια νέα παρουσία στην Παραλία. Μαύρος, αδύνατος, ταλαιπωρημένος, πεινασμένος κι αλαφιασμένος.

Ήταν εμφανές με την πρώτη ματιά ότι το ηλικίας περίπου 18 μηνών λυκόσκυλο δεν είχε καθόλου εμπειρία από δρόμο, ήταν εντελώς εκτός του περιβάλλοντός του και φλέρταρε συνεχώς με κάποιο ατύχημα, αφού δεν είχε ιδέα πώς να προστατευθεί από αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, δεν τον πλησίαζες εύκολα, καθώς είχε πολύ φόβο στα μάτια του και είτε θα σε κοιτούσε με τρόμο και θα έκανε πίσω βήματα ή θα σου έστελνε το μήνυμα «πίσω γιατί σε έφαγα».

Όλως περιέργως, βέβαια, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αποφάσισε να χαλαρώσει τη στάση του και να ζητήσει βοήθεια, σαν να ήξερε ότι δεν θα την έβγαζε και πολλές μέρες στον δρόμο, έτσι άμαθος που ήταν.

Κούρνιασε έξω από ένα σπίτι όπου ζούσε κι ένας δεσποζόμενος σκύλος και, αφού γνώρισε τον πρώτο του φίλο, άρχισε να δέχεται φαγητό και νερό από φιλόζωους της περιοχής, έστω και με επιφυλακτικότητα.

Οι πληγές στο σώμα του μαρτυρούσαν ότι είχε δεχθεί επίθεση και χρειαζόταν γιατρό, η συμπεριφορά του απέναντι στα αυτοκίνητα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι αν δεν γινόταν κάτι άμεσα, ο σκύλος δεν θα είχε καλό τέλος.

Τη λύση έδωσε μια κάτοικος της περιοχής. Με αποφασιστικότητα και μπόλικο θάρρος, πλησίασε τον σκύλο, του πέρασε ένα λουρί από τον λαιμό και τον πήρε στην αυλή της.
Ο Βίκτωρας, όπως ονομάστηκε, ήταν και πάλι εκτός περιβάλλοντος, έψαχνε συνεχώς τρόπο να φύγει και είχε άγρια ένστικτα. Και σε μια επίσκεψή του μαζί με την Κατερίνα σε μέρος όπου έπαιζαν παιδιά, έκανε την κίνηση να επιτεθεί.

«Διώξ’ τον, είναι επικίνδυνος», η προτροπή προς την Κατερίνα, που ευτυχώς για την ίδια και κυρίως για τον Βίκτωρα, αποφάσισε να του δώσει ευκαιρία. Ο μικρός ξεκίνησε θετική εκπαίδευση και όλες οι απορίες λύθηκαν από τα πρώτα κιόλας μαθήματα που έκανε με τον Μενέλαο. Είχε εκπαιδευτεί να είναι άγριος, να επιτίθεται.

Λιγότερο από δέκα μαθήματα αργότερα, ο Βίκτωρας είναι άλλος σκύλος. Έχει πια γίνει ένα με την Κατερίνα, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Η θετική εκπαίδευση τον έχει βοηθήσει να αλλάξει συμπεριφορά, τα άγρια ένστικτά του έχουν κατευναστεί και μπορεί να συναναστρέφεται κι άλλο κόσμο, έστω και με λίγη δυσπιστία στο ξεκίνημα.

Με απλούστερα λόγια, είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος…

Ζωάκια για υιοθεσία

Καραμέλα

Λιώνει για χαδάκια κι έχει τα χρώματα σιροπιαστής καραμέλας! Το σκυλάκι των ονείρων σας, υγιές, εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και αποπαρασιτωμένο, με ηλικία 2 μηνών. Θα φτάσει μέχρι 20 κιλά.

Άρης

Ο Άρης είναι ένας όμορφος ημίαιμος τσοπάνης με μίξη πόιντερ. Αυτό δείχνει η ψηλόλιγνη σιλουέτα του. Γεννήθηκε αρχές Ιουνίου 2022, θα γίνει περίπου 27 κιλά.

Κάρεν

Γλυκιά μαύρη καλλονή με χνουδωτό τρίχωμα και βλέμμα που σε αιχμαλωτίζει. Είναι κοριτσάκι 3,5 μηνών, θα φτάσει μέχρι 22 – 23 κιλά. Δεν ζητά τίποτε παραπάνω από αγάπη. Εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη και τσιπαρισμένη.

*Όλα τα ζωάκια θα δοθούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με συμβόλαια υιοθεσίας και υποχρέωση στείρωσης στην κατάλληλη ηλικία. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την Βένια στο 6936 108785.

Προηγούμενο άρθρο«Δώσε ώθηση στην καριέρα σου» – Η JobDay έρχεται για πρώτη φορά στην Αν. Αττική
Επόμενο άρθροΈκκληση για βοήθεια από φιλόζωους της Νέας Μάκρης για να στειρωθούν αδέσποτες γάτες